x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Benedict al XVI-lea pledează pentru educarea tinerilor în spiritul păcii

Papa Benedict al XVI-lea pledează pentru educarea tinerilor în spiritul păcii

01 Ian 2012   •   11:08
Papa Benedict al XVI-lea pledează pentru educarea tinerilor în spiritul păcii

Papa Benedict al XVI-lea a celebrat duminica o slujba dedicata Zilei Mondiale a Pacii, in care a pledat pentru educarea tinerilor in spiritul valorilor morale, al justitiei si pacii, transmit agentiile internationale de presa.

Suvernul pontif a deplans faptul ca tinerii sunt crescuti acum "intr-o realitate sociala care ii poate determina sa devina intoleranti si violenti", si a pledat ca tinerei generatii sa ii fie transmis "un sens profund al justitiei si al respectului fata de aproape".
Sanctitatea Sa a facut apel la liderii religiosi si la educatorii din intreaga lume sa combata "cultura relativismului" si sa le inculce tinerilor valorile pacii si justitiei.
"Cultura relativismului pune o intrebare radicala: mai este necesar sa educam? Si sa educam in ce scop?", a aratat suveranul pontif. "In fata umbrelor care intuneca orizontul lumii astazi, a asuma responsabilitatea de a educa tinerii pentru a-i invata adevarul, valorile si virtutile fundamentale, inseamna a privi spre viitor cu speranta", a subliniat papa Benedict al XVI-lea, in fata miilor de credinciosi prezenti in basilica Sfantul Petru de la Vatican (Agerpres).

×