x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PAPA FRANCISC vine în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis

PAPA FRANCISC vine în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis

15 Mai 2015   •   16:09
PAPA FRANCISC vine în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, după primirea preşedintelui Klaus Iohannis în audienţă de către Sanctitatea Sa, Papa Francisc, că Suveranul Pontif a acceptat cu plăcere invitaţia din partea şefului statului de a vizita România şi că data vizitei va fi stabilită pe canale diplomatice.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit în audienţă de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat,potrivit ANTENA 3.

"În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părţi a fost exprimată satisfacţia deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relaţii în ultimii 25 de ani.

S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului şi a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate", se precizează în comunicat.
 

×
Subiecte în articol: papa francisc klaus iohannis romania vizita