x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papici, unsul CSM de la ora 12:00 în funcţia de şef de secţie la DNA

Papici, unsul CSM de la ora 12:00 în funcţia de şef de secţie la DNA

de Dan Constantin    |    20 Noi 2013   •   11:21
Papici, unsul CSM de la ora 12:00 în funcţia de şef de secţie la DNA
Sursa foto: Bogdan Maran/Mediafax

CSM s-a întrunit miercuri, la ora 12:00, pentru a parafa numirea lui Papici Lucian Gheorghe în funcţia de şef de secţie la Direcţia Naţională Anticorupţie. Secţia pentru procurori  a CSM  avea programată lucrarea nr 27197/1154/2013 a Direcţiei de resurse umane şi organizare pentru această numire. Avizul secţiei CSM a fost consultativ şi nu s-au produs surprize, mai ales că în actuala componenţă, cu Oana Hăineală în frunte, CSM îl are pe naşu în suflet ca igrasia în clădirile din zonele mlăştinoase.

Papici se află acum implicat  într -un nou scandal de proporţii, după ce Băsescu Traian l-a sunat pe porcuror în legătură cu subiectul "ferma preşedintelui''. Papici nu a cerut apărarea  onoarei, evitând audieri şi investigaţii ale Inspecţiei judiciare.

Papici şi-a permis să facă afirmaţii jignitoare despre Jurnalul national, numind ziarul "o publicaţie pernicioasă''.

El a condus anchetele politice in dosarul Referendumul si a dirijat cazul ,"santajul fara santaj'' spre implicarea familiei Voiculescu, care asigura "sarea si piperul dosarului''. Jurnalul national a sesizat comisarul european pentru justitie, Viviane Reding asupra anchetelor derulate de Papici impotriva ziaristilor si institutiilor de presa.

CSM nu a specificat daca audierea lui Papici Gheorghe Lucian  a inclus si lamuriri privind situatia familiara confuza a procurorului "tinar si chel'' dupa descrierea facuta de Basescu Traian. I-a dat avizul în unanimitate. Urmează o aşteptare fără emoţii până la semnătura lui Băsescu Traian pentru învestirea definitivă în funcţie.

×