x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul Băneasa ­ DN1: Reguli de circulaţie schimbate

Pasajul Băneasa ­ DN1: Reguli de circulaţie schimbate

de Monica Andrei Capatos    |    01 Oct 2009   •   00:00
Pasajul Băneasa ­ DN1: Reguli de circulaţie schimbate
Sursa foto: Jurnalul foto/

Pasajul Băneasa trebuie cu orice preţ să fie gata la 1 decembrie. Pentru că termenul se apropie, cei de la Ministerul Transporturilor apelează la măsuri disperate, solicitând municipalităţii închiderea traversării DN1, în zona şantierului, dinpre Ion Ionescu de la Brad, către Aerogării. Primăria Capitalei a găsit o altă soluţie pentru a evita blocarea circulaţiei.

Municipalitatea a respins această solicitare, considerând că s-ar îngreuna şi mai mult intrarea în Bucureşti prin nordul Capitalei şi astfel ar bloca traversarea DN1, nu numai a autoturismelor, dar şi a mijloacelor de transport în comun şi a traficului greu.

Directorul generalal Direcţiei de Infrastructură şi Fluidizarea Circulaţiei, Mădălin Dumitru, a explicat că soluţia găsită a fost luată, gândindu-se în primul rând la cetăţeni, pentru că cererea Ministerului Transporturilor însemna închiderea a patru trasee de RATB, prin care ar fi fost afectate câteva mii de pasageri care nu şi-ar mai fi putut continua drumurile zilnice.

Astfel, va fi pusă în funcţiune o instalaţie de semaforizare din intersecţia Şoseaua Gh. Ionescu Siseşti cu Bulevardul Oaspeţilor, urmând ca pe această din urmă arteră să se circule în sens unic, ca şi pe strada Câmpiniţa.

"Se va circula într-un singur sens pe Bulevardul Oaspeţilor, dinspre Şoseaua Jandarmeriei către Gh. Ionescu Siseşti, şi pe strada Câmpiniţa dinspre Gh. Ionescu Siseşti către Jandarmeriei.

Va fi interzis virajul la stânga în intersecţia Şoseaua Bucureşti Ploieşti cu Bulevardul Aerogării, pe sensul de intrare în oraş, cu presemnalizarea acestei restricţii precum şi a variantei de ocolire, semnele de circulaţie urmând a fi instalate de mai multe ori de la Pasajul Otopeni până la intersecţia cu Şoseaua Jandarmeriei", a adăugat Dumitru.

Se vor instala balize pentru realizarea fluxurilor de trafic în intersecţiile Şoselei Gh. Ionescu Siseşti cu Bulevardul Oaspeţilor şi Strada Câmpiniţa, dar şi la intersecţia Şoselei Bucureşti Ploieşti cu Strada Elena Văcărescu şi Fântâna Mioriţa. Restricţiile vor intra în vigoarea săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: trafic