x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul Europa Unită va fi deschis traficului rutier marţi seara

Pasajul Europa Unită va fi deschis traficului rutier marţi seara

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   21:09
Pasajul Europa Unită va fi deschis traficului rutier marţi seara
Sursa foto: facebook

Pasajul Europa Unită va fi deschis traficului rutier, marţi seara, după ce câteva ore, până la ora 22,00, este pietonal, la cererea locuitorilor Sectorului 4.

Valoarea investiţiei se ridică la circa 75 de milioane de lei. Primarul Daniel Băluţă a declarat, marţi, cu prilejul conferinţei de presă prilejuite de darea în folosinţă a pasajului, că 35 milioane de lei au fost obţinute prin Programul "Anghel Saligny", iar restul sumei a provenit din bugetul local.

Băluţă a estimat că zilnic vor fi circula cel puţin 40.000 de vehicule pe Pasajul Europa Unită, a cărui construcţie a început în februarie 2022.

El a menţionat că peste Şoseaua Berceni va fi construit un pasaj, iar exproprierile au fost finalizate şi au început procedurile de mutare a utilităţilor, astfel încât în a doua jumătate a anului 2024 vor începe lucrările.

Daniel Băluţă a spus că autoritatea locală lucrează la studiul de fezabilitate pentru alt pasaj, care va trece pe sub Şoseaua Olteniţei şi va face legătura cu Calea Vitan, iar prin Strada Iuliu Haţieganu cu pasajul Nicolae Grigorescu.

El a estimat că în cursul anului viitor va fi scoasă în procedură de licitaţie publică extinderea magistralei M2 de metrou până în comuna Berceni.

La eveniment a fost prezent şi prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a subliniat importanţa Pasajului Europa Unită.

Construit la intersecţia dintre bulevardele Alexandru Obregia şi Metalurgiei cu Strada Turnu Măgurele, Pasajul Europa Unită are o lungime de 653 de metri, două benzi de circulaţie pe fiecare sens, precum şi sistem de iluminat.

                                                                  ››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pasajul europa deschis trafic rutier