x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru bombe, descoperite pe un șantier din Dolj

Patru bombe, descoperite pe un șantier din Dolj

03 Mai 2019   •   12:30
Patru bombe, descoperite pe un șantier din Dolj

Patru bombe de aruncător, calibru 120 mm, cel mai probabil din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost găsite pe un şantier din comuna Cârcea, în apropiere de Craiova, unde se efectuau lucrări de amenajare a unui bazin pentru drenajul rigolelor. 
Potrivit ISU Dolj, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificare, ridicare şi transport muniţie neexplodată pe str.Sergentului din comuna Cârcea, unde persoana care efectua lucrări la respectivul bazin a descoperit două bombe de aruncător calibru 120 mm. 
La locul intervenţiei, echipa pirotehnică a început executarea proceduri de cercetare a terenului folosind detectorul de metale şi a descoperit încă două bombe de acelaşi tip. Elementele de muniţie au fost ridicate, transportate şi depozitate în loc special amenajat urmând să fie distruse în perioada următoare. 
ISU recomandă persoanelor fizice şi juridice care iau cunoştinţă de existenta muniţiilor că au obligaţia să anunţe de îndată centrul operaţional din cadrul serviciului de urgenţă profesionist, dispeceratul integrat de urgenta (112), poliţia sau primarul, după caz. În cazul descoperirii elementelor de muniţie se interzice ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice de muniţii, tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bombe dolj