x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții la sediul Consiliului Județean Dolj. Opt funcţionari, suspectaţi de fapte de corupţie

Percheziții la sediul Consiliului Județean Dolj. Opt funcţionari, suspectaţi de fapte de corupţie

11 Dec 2013   •   11:47
Percheziții la sediul Consiliului Județean Dolj. Opt funcţionari, suspectaţi de fapte de corupţie

Procurorii DNA fac, miercuri dimineaţă, percheziţii la Consiliul Judeţean Dolj, fiind vizaţi opt funcţionari din cadrul instituţiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii de către firme agreate, pentru care percepeau un "comision" din valoarea contractelor.

Potrivit unui comunicat DNA, ar exista date și indicii temeinice potrivit cărora, prin eludarea cadrului legal în domeniul achizițiilor publice, funcționarii publici din cadrul Consiliului Județean Dolj implicați au favorizat agenți economici cărora le-au fost atribuite lucrări direct, fără publicarea anunțului de intenție (ex — contracte de prestări servicii prin 'fragmentarea' lucrărilor, în scopul justificării procedurii de achiziție atribuite direct la trei societăți comerciale preferate pentru Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap 'Sfântul Dimitrie cel Nou' Filiași) ori prin interpunerea unor societăți comerciale 'preferate'.

De asemenea, funcționarii publici implicați au aprobat și avizat plăți nejustificate, solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări cu încălcarea cadrului legal, susținând astfel interesele societăților 'protejate' în detrimentul obiectivelor publice, menționează sursa citată.

Conform acesteia, contractele acordate cu eludarea cadrului legal în domeniul achizițiilor publice au vizat: proiecte de consolidare/restaurare ale unui muzeu, ale Centrului Cultural Brâncuși — Centru Turistic Interactiv, un punct de operare aeromedicală SMURD, reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Centrul de coordonare și conducere a intervenției în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră (proiecte realizate, în parte, din fonduri europene).

"Având în vedere că lucrările respective erau finanțate din fonduri publice și din fonduri europene, în această modalitate a fost creat un prejudiciu în bugetul Consiliului județean Dolj, precum și în bugetele Uniunii Europene. În schimbul încălcării atribuțiilor de serviciu, funcționarii publici din cadrul Consiliului Județean Dolj au pretins cotă procentuală din valoarea unora dintre contracte', se arată în comunicatul DNA.


×