x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai mulți bătrâni din Capitală, obligați să se căsătorească cu persoane mai tinere pentru a le lăsa averile

Mai mulți bătrâni din Capitală, obligați să se căsătorească cu persoane mai tinere pentru a le lăsa averile

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   17:00
Mai mulți bătrâni din Capitală, obligați să se căsătorească cu persoane mai tinere pentru a le lăsa averile

Mai multe percheziții au avut loc miercuri, 6 decembrie, în Capitală și în județul Ilfov, într-un dosar de lipsire de libertate și inșelaciune, la o grupare care ținea sechestrați, „în condiții improprii”, șase batrani cu dizabilitați fizice sau psihice, care nu aveau moștenitori, pentru a le lua casele, anunță Poliția Capitalei.

Potrivit unui comunicat al poliției, din 2017 până acum, suspecții ar fi identificat "femei și bărbați având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/ sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora”.

Din cercetările poliției s-a stabilit că cinci dintre suspecți s-au căsătorit cu victimele aflate la o vârstă înaintată, după care le-au deposedat de bunuri imobile.

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit suspecților consultanță pentru obținerea de la autorități a unor înscrisuri necesare demersului infracțional.

În cauză vor fi dispuse măsuri asiguratorii constând în indisponibilizarea a șase imobile.

Se fac cercetări pentru lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

×
Subiecte în articol: perchezitii bucuresti batrani torturati