x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții la sediul Poliției Rutiere din Brăila

Percheziții la sediul Poliției Rutiere din Brăila

11 Mai 2015   •   10:21
Percheziții la sediul Poliției Rutiere din Brăila

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează, în această dimineaţă, percheziții la sediul Poliției Rutiere din Brăila.

În acelaşi timp, se efectuează percheziţii și la domiciliile unor agenți suspectați de fapte de corupție, mai precis că ar fi primit mită, informează Biroul de presă al PÎCCJ, citat de ANTENA 3.

Un număr de 26 de poliţişti şi alte nouă persoane care le-ar fi dat acestora mită după ce au fost prinse încălcând regulile în trafic sunt vizaţi de anchetatori în dosarul în care, luni, au loc percheziţii la Biroul Rutier al Poliţiei Municipale Brăila şi la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene.

PUBLICITATE
 
35 de persoane sunt vizate de cele 16 percheziţii făcute în judeţul Brăila, printre cei vizaţi numărându-se 26 de poliţişti de la Poliţia Municipală Brăila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publică şi Serviciul Rutier.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor fapte de corupţie de către poliţişti de la Poliţia Municipiului Brăila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publică şi Serviciul Rutier care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în schimbul primirii de bani sau alte foloase, nu au luat măsurile legale cu ocazia depistării şi sancţionării contravenţionale a unor persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier", se arată în comunicatul citat.

Percheziţiile, din care trei la sediul unor unităţi de poliţie, sunt făcute de poliţişti de la Direcţia Generală Anticorupţie, lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie "Mihai Viteazu" a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în baza unei autorizaţii emise de Tribunalul Bucureşti.

×