x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 2.500 de români au sunat, vineri, la TelVerde să ceară informaţii despre coronavirus

Peste 2.500 de români au sunat, vineri, la TelVerde să ceară informaţii despre coronavirus

29 Feb 2020   •   14:30
Peste 2.500 de români au sunat, vineri, la TelVerde să ceară informaţii despre coronavirus

Peste 2.500 de români au sunat, vineri, la linia TelVerde pentru a cere detalii despre prevenirea infectării cu noul coronavirus, fiind înființată şi o linie telefonică pentru diaspora, anunță Comunicat Grupul de Comunicare Strategică.

„În cursul zilei de ieri, la TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Pentru cetățenii români aflați în străinătate, a fost operaționalizată o linie dedicată lor : +4021.320.20.20. De aici vă puteți lua toate informațiile legate de întrebările pe care le aveți. Odată cu operaționalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgență, întrucât cetățenii pot solicita informații direct de la specialiști pe linia dedicată de informare”, anunță sursa citată.

În România au fost confirmate trei cazuri de infectare cu coronavirus, starea celor trei pacienți fiind bună.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staționară, acesta neavând febră și nici o evoluție negativă. Rezultatele analizelor pentru persoanele care au mai fost testate au ieșit negative, ceea ce înseamnă că nu au fost infectate cu coronavirus”, conform Grupului de Comunicare Strategică.

În acest moment, la nivel național, sunt 52 persoane în carantină și 8.796 persoane în izolare la domiciliu.

În ceea ce privește persoanele care au apelat numărul unic de urgență, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26) cu privire la Coronavirus.

„Reamintim că, persoanele care au călătorit în localități din zonele afectate de CORONAVIRUS, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcțiile de sănătate publică și prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică și membrilor de familie care locuiesc la același domiciliu. Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziție informații detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie”, arată sursa citată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: telverde coronavirus