x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 500.000 de români, în şomaj

Peste 500.000 de români, în şomaj

09 Apr 2009   •   00:00

Numărul şomerilor din România a crescut cu 35.000 în luna martie, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel, numărul total al celor fără serviciu a depăşit jumătate de milion. Dintre aceştia, mai bine de 280.000 de oameni nu au nicio sursă de venit de la stat, potrivit Antena3.ro.

În luna martie rata şomajului la nivel naţional a fost de 5,6 la sută. În total s-au înregistrat peste 500 de mii de şomeri dintre care aproape 3.000 de mii nu mai primesc ajutor de şomaj. Potrivit Agentiei Nationale a Ocuparii Fortei de Munca, rata şomajului în luna martie a fost cu 1,5 la sută mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. La nivel teritorial, numărul şomerilor a crescut în aproape toate judeţele dar şi în municipiul Bucureşti.

Braşovul este oraşul cu cei mai mulţi oameni care au rămas fără un loc de muncă, urmat de Sibiu şi Bacău . Femeile au fost cele mai afectate de criza mondială. Rata şomajuului feminin a crescut de la 4,9 la sută la 5,2 la sută. Rata şomajului a crescut în peste 40 de judeţe din ţară. Cele mai afectate au fost judeţele Sibiu, Braşov şi Vaslui. Dealtfel Vasluiul are cea mai are rată a şomajului. 11,9 la sută. La polul opus se află Judeţul Ilfov cu o rată a şomajului de 1,6 la sută.

×
Subiecte în articol: observator