x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 530 de tone de deşeuri transportate ilegal cu o navă au fost oprite la Calafat

Peste 530 de tone de deşeuri transportate ilegal cu o navă au fost oprite la Calafat

03 Aug 2021   •   11:52
Peste 530 de tone de deşeuri transportate ilegal cu o navă au fost oprite la Calafat

Poliţiştii de Frontieră din Calafat și Garda de Mediu Dolj au descoperit peste 530 de tone de deşeuri metalice, din hârtie, dar și motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate precum și tapițerie auto. Deșeurile au pornit din Bulgaria și erau duse către Turcia.

Poliţiştii de frontieră din Calafat și inspectorii de mediu din Dolj au descoperit, după un control asupra unei nave, 538.766 kilograme deșeuri metalice, din hârtie, tip PET, dar și motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate precum și tapițerie auto.

Toate aceste bunuri nu îndeplineau condițiile legale pentru a fi introduse în țară.

Controlul a avut loc luni, asupra unei nave sub pavilion România. Comandantul echipajului este un cetățean român în vârstă de 70 de ani.

În componența navei existau două barje, încărcate cu deșeuri din diferite materiale: metale, hârtie, PET-uri, dar și motoare de autoturisme care nu erau decontaminate, anvelope uzate, precum și tapițerie auto.

Deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate din Turcia.

Autoritățile au interzis intrarea în România a acestor materiale, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea lor și totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor și a mediului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: deşeuri