x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste o sută de naişti şi fluieraşi de toate vârstele, în concert în centrul municipiului Târgu-Jiu

Peste o sută de naişti şi fluieraşi de toate vârstele, în concert în centrul municipiului Târgu-Jiu

de Agerpres    |    24 Sep 2014   •   17:16
Peste o sută de naişti şi fluieraşi de toate vârstele, în concert în centrul municipiului Târgu-Jiu

Peste o sută de naişti şi fluieraşi cu vârste cuprinse între 6 şi 80 de ani, actuali şi foşti elevi ai Şcolii Populare de Artă (SPA) Târgu-Jiu vor susţine miercuri seara, în centrul municipiului, un spectacol cu ocazia derulării primei ediţii a programului de promovare turistică "Vino acasă la Brâncuşi!".

Potrivit directorului adjunct al SPA Târgu-Jiu, Ştefan Popescu, evenimentul va reuni toţi elevii pe care i-a instruit de-a lungul timpului în calitatea sa de profesor de nai, urmând ca toţi cei prezenţi să cânte melodiile Mariei Lătăreţu.

"Vor fi prezenţi circa o sută de naişti şi fluieraşi pe care eu i-am avut elevi de-a lungul timpului, vreau să fie cei mai mulţi din ţară şi din lume. Am un fost elev care a fost profesor, a ieşit la pensie, dar va veni. Este încântat să participe la eveniment şi pentru mine este o onoare să îl am alături. Vom încerca să intrăm în Cartea Recordurilor cu cei mai mulţi naişti şi fluieraşi care susţin un spectacol", a spus Ştefan Popescu.

Evenimentul va fi urmat de un spectacol susţinut de tarafuri tradiţionale gorjeneşti.

În cadrul aceluiaşi proiect de promovare turistică, miercuri a fost inaugurată colecţia de artă contemporană "Drumul lui Brâncuşi", eveniment susţinut în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Fundaţia Culturală "Casa Brâncuşi" şi Primăria Peştişani, iar actorii Teatrului Dramatic Elvira Godeanu au organizat spectacolul de teatru "Lăcaşul Sfânt al lui Zamolxis", care a fost pus în scenă tot miercuri după-amiază în faţa Peşterii Polovragi din comuna cu acelaşi nume. 

×
Subiecte în articol: concert nai fluier targu jiu