x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste o sută de șoferi au rămas fără permis în două zile

Peste o sută de șoferi au rămas fără permis în două zile

12 Mai 2020   •   11:41
Peste o sută de șoferi au rămas fără permis în două zile

115 șoferi au rămas fără permis în două zile, în urma neregulilor constatate în trafic. Oamenii legii au dat peste 2.000 de sancţiuni contravenţionale.

Potrivit IGPR, în zilele de 6 și 7 mai echipele de control au verificat 9.827 de autovehicule, fiind aplicate peste 2.000 de sancțiuni contravenționale și constatate 15 infracțiuni la regimul circulației.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 107 au fost pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier și 1.386 pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Sancțiunile rutiere au vizat conducerea sub influența băuturilor alcoolice (8), depășirea vitezei legale (471), lipsa I.T.P. (40), precum și alte abateri rutiere (867).

De asemenea, în 115 cazuri, au fost reținute permisele de conducere, iar în alte 70 de cazuri au fost reținute certificatele de înmatriculare.

Astfel, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva - Nădlac au oprit pentru control în trafic un autovehicul, al cărui șofer, de 29 de ani, nu avea licență de transport, contract de muncă și atestat profesional. Operatorul de transport a fost sancționat cu reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare și, totodată, s-a dispus suspendarea activității cu autovehiculul în cauză pentru 6 luni.

Un alt șofer, de 55 de ani, a fost oprit de polițiști în trafic în Focșani, județul Vrancea, în timp ce conducea un microbuz care făcea transport persoane pe ruta Herăstrau – Focșani. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul pentru 90 de zile.

A mai fost prins un bărbat în timp ce a condus un autovehicul destinat transportului public de persoane, în București, fără să poarte centura de siguranță. Astfel, s-a constatat că vehiculul în cauză are montate mai multe scaune decât numărul de locuri menționat în certificatul de înmatriculare și anvelopele erau uzate peste limita legală admisă. Acesta a fost sancționat contravențional și a fost dispusă reținerea certificatului de înmatriculare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: soferi