x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pierre Francois Sgueglia, condamnat la detenţie pe viaţă

Pierre Francois Sgueglia, condamnat la detenţie pe viaţă

01 Apr 2009   •   00:00

Elveţianul Pierre Francois Sgueglia, autorul triplului asasinat din Giuleşti din 2005, a fost condamnat, astăzi, la detenţie pe viaţă de Curtea de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Pe parte civilă, Curtea de Apel a menţinut decizia instanţei inferioare prin care elveţianul era obligat să despăgubească familia celor ucişi cu trei milioane de euro. Totodată, el va trebui să plătească, lunar, 400 de euro pensie fetiţei rămasă fără părinţi din cauza străinului. Instanţa a pus în vedere familiei Pantazi să continue consilierea psihologică a minorei, consiliere care este asigurată gratuit de către stat. În condiţiile în care nu au fost identificate bunuri pentru punerea în executarea a părţii civile a deciziei, familie se poate îndrepta împortiva statului român, pentru recuperarea banilor, potrivit jurisprudenţei comunitare.
Instanţa i-a asigurat pe membrii familiei pantazi că sunt în siguranţă şi că Administraţia Naţională a Penitenciarelor este obligată să comunice orice modificare cu privire la statutul juridic al lui Sguelia. După pronunţarea deciziei, familia Pantazi s-a declarat mulţumită, spunând că hotărârea instanţei este dreaptă.

În martie 2008, elveţianul Pierre Francois Sgueglia a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la 25 de ani de detenţie pentru triplul asasinat din Giuleşti, fiind obligat să despăgubească familia celor ucişi cu trei milioane de euro şi să plătească 125 de lei pe lună pensie fetiţei, rămasă fără părinţi din cauza străinului. Alina Marilena Pantazi, iubita străinului, în vârstă de 23 de ani, soţul acesteia - Valentin, de 35 de ani - şi mama fetei au fost împuşcaţi de Sgueglia, potrivit rechizitoriului. Elveţianul a venit înarmat la tânără acasă, împuşcându-i pe cei trei, sub ochii fetiţei de patru ani a cuplului Alina şi Valentin Pantazi.

 

×
Subiecte în articol: observator