x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piloţii de avioane contestă numărul mare al orelor de zbor

Piloţii de avioane contestă numărul mare al orelor de zbor

05 Oct 2009   •   00:00
Piloţii de avioane contestă numărul mare al orelor de zbor

Piloţii europeni de avioane protestează astăzi pe întreg continentul, considerând că pun în pericol vieţile pasagerilor din cauza programului prea încărcat de zbor. Sindicatele aeriene europene îşi doresc schimbarea reglementărilor actuale, subliniind faptul că piloţii zboară prea multe ore, oboseala constituind cauza accidentelor aeriene în proporţie de 15%.



Totuşi, autoritatea europeană în materie de siguranţă aeriană (European Aviation Safety Agency) susţine că ar fi nevoie de un studiu în acest sens. Potrivit BBC, piloţi din 36 de ţări europene vor lua parte la protest.

"Doar experţii în aceste probleme legate de oboseală înţeleg impactul acesteia asupra unei persoane care călătoreşte prin atât de multe fusuri orare, cu diverse ore de trezire şi de începere a programului de lucru şi toţi ceilalţi factori care fac parte din viaţa unui pilot de avion", a declarat Jim McAuslan, din partea sindicatului britanic al piloţilor.

Piloţii britanici lucrează până la 14 ore zilnic, deşi oamenii de ştiinţă susţin că nu ar trebui să depăşească 13 ore. "Riscul de accidente creşte de peste cinci ori dacă piloţii lucrează peste orele indicate de specialişti", a mai spus McAuslan. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator