x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângere penală împotriva lui Bănicioiu, Arafat şi Ponta

Plângere penală împotriva lui Bănicioiu, Arafat şi Ponta

09 Noi 2016   •   17:30
Plângere penală împotriva lui Bănicioiu, Arafat şi Ponta
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Părinţii a doi dintre tinerii care au murit în urma incendiului din Colectiv au depus, la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor care au gestionat situaţia după incidentul de la clubul bucureştean. Principalii vizaţi de plângerea penală sunt: fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şi fostul premier Victor Ponta.

Cei doi părinţi, Eugen Iancu şi Jean Chelba, ai căror copii au supravieţuit iniţial incendiului, dar au decedat după mai multe zile, infectaţi cu bacterii intraspitaliceşti, sunt susţinuţi de alte 50 de rude ale victimelor, care au semnat un document prin care solicită Parchetului de pe lângă ÎCCJ să continue şi să extindă cerecetările.

“Ne aflăm într-o ţară democratică în care oricine poate depune o plângere penală, iar reclamatul are dreptul să îşi susţină nevinovăţia. Proba vinovăţiei aparţine reclamantului şi organelor de anchetă. Sunt convins că până mâine voi fi judecat şi condamnat din partea unor reprezentanţi ai presei şi a unor «activişti» de pe Facebook”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de socializare, după ce a aflat de plângere, precizând că este vorba “doar despre o plângere penală la acest moment”.

×