x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Planul de deratizare și dezinsecție pentru Capitală a fost aprobat în ședința Consiliului General

Planul de deratizare și dezinsecție pentru Capitală a fost aprobat în ședința Consiliului General

19 Mai 2021   •   18:28
Planul de deratizare și dezinsecție pentru Capitală a fost aprobat în ședința Consiliului General

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat miercuri proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării acțiunilor de deratizare şi dezinsecţie în anul 2021. Bugetul alocat este de 16,7 milioane de lei.

Proiectul a fost aprobat cu 51 de voturi pentru şi o abţinere.

„Potrivit unui amendament propus de primarul general Nicușor Dan, costul total pentru pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție pentru anul 2021 va fi de 16,7 milioane de lei, la jumătate faţă de suma propusă de Compania Eco-Igienizare, prestatorul acestor servicii”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Astfel, tratamentele pentru combaterea ţânţarilor, căpuşelor şi şobolanilor, precum şi cele de dezinfecţie vor începe luna aceasta şi se vor desfăşura până la sfârşitul anului.

Tratamentele de dezinsecţie se vor aplica în perioada mai – octombrie în spaţiile deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti, spaţiile deschise ale persoanelor fizice şi juridice,
clădirile instituţiilor publice, căminele și canalele aferente rețelelor tehnico-edilitare, pe terenul aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective, în zone cu vegetaţie: parcuri, grădini publice, locuri de agrement.

Tratamentele de deratizare se vor aplica în perioada iunie – noiembrie în spațiile deschise din domeniul public și privat al PMB – parcuri, spații verzi, Grădina Zoologică; cimitire; terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice; terenul aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective, clădiri care aparțin instituțiilor publice și entităților subordonate PMB.

De asemenea, Primăria Capitalei anunță că tratamentele de larvicidare se vor afectua în perioada mai – octombrie.

„În scopul prevenirii înmulţirii insectelor dăunătoare, se vor demara acţiuni de combatere a larvelor de ţânţari în zonele lacurilor din Capitală (lacuri-luciuri de apă, numai conform recomandărilor Insitutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino)”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, tratamentele de dezinfecţie se vor desfăşura în perioada mai - decembrie în spaţiile interioare aferente clădirilor aparţinând instituţiilor publice şi entităţilor subordonate PMB.

×
Subiecte în articol: nicusor dan