x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plăţi compensatorii de sute de mii de euro chiar şi după încheierea mandatului!

Plăţi compensatorii de sute de mii de euro chiar şi după încheierea mandatului!

29 Mai 2013   •   21:57
Plăţi compensatorii de sute de mii de euro chiar şi după încheierea mandatului!

În România se mai plătesc salarii compensatorii de zeci de mii de euro, chiar şi după încheierea mandatului. Declaraţia a fost făcută de un şef de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, miercuri seară, în cadrul emisiunii Subiectiv, realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.
 
"La Comisia de Supraveghere a Asigurărilor sunt 19 salarii compensatorii, la Comisia Valorilor Mobiliare sunt cereri de a se plăti nouă salarii compensatorii. Aceste salarii compensatorii au fost prevăzute în actele normative interne ale fiecărei instituţii. Este o ciudăţenie pentru că aceste domenii au fost scăpate de sub control. Eu înţeleg să dai salarii compensatorii atunci când întrerupi la jumătate mandatul, însă nu trebuie date salarii compensatorii atunci când mandatul s-a încheiat", a spus Mihai Ursache, vicepreşedinte la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.
 
Cele trei comisii de supraveghere erau conduse de un număr total de 19 comisari. Potrivit declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta, fostul preşe­dinte al Comisiei de Su­praveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor câştiga 188.000 lei pe lună (40.000 euro), Carmen Negoiţă, fosta şefă a Comisiei de Valori Mo­biliare - 80.000 lei pe lună (18.000 euro), iar Marian Sârbu de la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private câştiga circa 14.000 euro lunar.
 
Daniel Tudor este acum vicepreşedinte pe asigurări la ASF, iar Marian Sârbu este membru neexecutiv la ASF.
 
Luând în calcul aceste cifre, rezultă că fostul preşedinte al CNVM, Carmen Negoiţă ar primi salarii compensatorii de peste 100.000 euro, în timp ce foştii comisari ai CSA ar primi sume ce depăşesc 500.000 euro.

×