x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Podul suspendat peste Dunăre a crăpat înainte de a fi inaugurat

Podul suspendat peste Dunăre a crăpat înainte de a fi inaugurat

de Redacția Jurnalul    |    30 Apr 2023   •   18:40
Podul suspendat peste Dunăre a crăpat  înainte de a fi inaugurat

Podul suspendat de la Brăila are deja probleme, deși nu a fost nici măcar inaugurat. Asfaltul construcției trebuie să fie înlocuit, după ce au apărut primele crăpături.

Se pare că fisurile în asfalt au apărut, pe unele porțiuni, din cauza unei macarale de mari dimensiuni, folosită la lucrările de finisare.

Pentru că Ministerul Transporturilor  vrea sa inaugureze in iulie podul, toate aceste probleme trebuie să fie remediate cât mai repede de constructor.

Lucrările de remediere presupun decopertarea pe porțiuni cuprinse între 10  și 20 de metri și turnarea unui nou strat de asfalt.

Între timp, se fac ultimele lucrări pentru legarea podului suspendat la rețeaua de drumuri naționale, care impun anumite restricții pentru șoferi, scrie Antena3CNN

Astfel, pe șoseaua Dig-Galați-Brăila se circulă pe un singur sens, pentru că muncitorii lucrează la asfaltarea unui sens giratoriu, care va duce spre pod.

Reprezentanții companiei de drumuri estimează că, în luna iulie, podul ar putea fi inaugurat, deși drumurile de legătură vor fi terminate doar parțial.

Podul trebuia să fie gata anul trecut, în decembrie, însă termenul nu a fost respectat, pentru că lucrările pe șantier au fost cu mult întârziate.

×
Subiecte în articol: pod suspendat braila