x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia de Frontieră Caraş-Severin, destructurată

Poliţia de Frontieră Caraş-Severin, destructurată

de Adrian Mogos    |    08 Mar 2011   •   20:20

Într-un comunicat de presă de azi, 8 martie 2011, Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că în urma evaluării efectuate de Serviciul Control al IGPF, şase ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin vor fi cercetaţi prealabil.

Încercând să scape basma curată, cinci dintre aceştia: şeful IJPF Caraş-Severin, şeful Sectorului Naidăş, adjuncţii lor şi şeful Biroului Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei Caraş Severin, şi-au prezentat demisiile.

Comisarul de poliţie Cezar-Nicolae Bertea, şeful I.J.P.F. Caras – Severin, a fost numit în funcţie vara trecută, înlocuindu-şi un coleg care la rându-i a avut şi el probleme în urma controalelor venite de la centru. Activitatea managerială    a comisarului Bertea a fost atât de prodigioasă, încât în numai câteva luni a reuşit să plece cu coada-ntre picioare din funcţie, dându-şi demisia.

Adjunctul lui Bertea, comisarul Mădălin-Silviu Mocanu şi comisarul-şef Valentin Pocol, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, adjunctul acestuia, dar şi şeful Biroului Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei Caraş-Severin au ales aceeaşi cale ca şeful lor.

"Din verificările efectuate, au fost constatate deficienţe în activitatea managerială, precum şi neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere, constând în ineficienţa controalelor desfăşurate şi a muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări, precum şi lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare”, se arată în comunicat.

Conform Serviciului Control, aceşti ofiţeri nu s-au implicat, sau dacă au făcut-o, au făcut-o superficial, în prevenirea şi combaterea corupţiei interne. Rezultatele mai marilor cărăşeni de la Frontieră sunt nule din acest punct de vedere, adică practic nu a existat deloc corupţie într-o zonă greu încercată în ceea ce priveşte traficul şi contrabanda cu ţigări.

Despre unii dintre aceşti ofiţeri s-a scris în presa regională şi locală că au fost puşi în funcţie pe criterii politice. Alţii stăteau în poziţie de drepţi în faţa lui Omer Radovancovici, primarul comunei Pojejena, cunoscut drept "Prinţul Clisurii”, condamnat pentru contrabandă cu ţigări. Omer este un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, care nu s-a sfiit să-l susţină în campania pentru alegeriloe locale, chiar dacă cel dintâi avea probleme serioase cu legea.

Şefii IGPF au dispus măsura cercetării prealabile, în afară de cei cinci menţionaţi anterior, şi faţă de şeful Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere (C.I.T.) din IJPF Caraş-Severin, iar alţi patru ofiţeri operativi au fost atenţionaţi. "La finalizarea cercetării prealabile, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, faţă de cei în cauză vor fi luate măsurile ce se impun, în funcţie de gravitatea faptelor”, se mai precizează în comunicat.

×