x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 7590 de polițiști, desfășurați pentru menținere ordinii și siguranței publice în școli

7590 de polițiști, desfășurați pentru menținere ordinii și siguranței publice în școli

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2023   •   12:20
7590 de polițiști, desfășurați pentru menținere ordinii și siguranței publice în școli

7590 de polițiști au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și siguranței publice în preajma școlilor în ultima săptămână, a comunicat, duminică, Poliția Română.

În perioada 8 – 14 decembrie 2023, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a cadrelor didactice, la nivelul structurilor Poliției Române, peste 7590 de polițiști au acționat în dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice, prin includerea unităților de învățământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe timpul venirii și plecării, la și de la cursuri, a elevilor.

Potrivit comunicatului, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, au acționat 1.149 de polițiști.

S-a asigurat intervenția la 90 de evenimente sesizate în incinta sau în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, dintre care 35 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost organizate 238 de acțiuni pe linia siguranței în școli, fiind derulate 1.981 de activități de prevenire și de informare, în cadrul a 933 de unități de învățământ preuniversitar, la care au participat 46.732 de beneficiari, potrivit sursei.

„Dintre acestea, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying și a celui de violență școlară, la 661 de ore de curs la care au fost abordate tematici pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență. Totodată, pentru conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește consumul și traficul ilicit de droguri/substanțe interzise, au fost derulate 280 de activități, precum și 549 de activități pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenție în diferite situații”, se mai arată în comunicat.

Au fost controlate 985 de unități de învățământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor și protecția persoanelor, iar în urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, fiind adresate 33 de informări și solicitări autorităților și instituțiilor publice cu atribuții specifice privind siguranța în unitățile de învățământ.

În cadrul planului, au participat 529 de polițiști la întâlnirile Grupului de acțiune constituit la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru facilitarea comunicării în vederea adaptării măsurilor necesare pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.

Totodată, au fost efectuate verificări ale unităților de alimentație publică situate în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, în urma cărora au fost adresate 178 de informări către instituțiile cu atribuții specifice pentru remedierea neregulilor constatate.

Au fost organizate și desfășurate 378 de activități pentru verificarea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice de către pietoni și conducătorii autovehiculelor în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, precum și pentru verificarea conducătorilor auto care asigură transportul școlar.

În cadrul activităților derulate, au fost verificați 1.966 de conducători auto, dintre care 380 care asigură transportul școlar, fiind aplicate 354 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, au fost continuate activitățile preventive pentru elevi, dar și pentru informarea cadrelor didactice și a părinților/reprezentanților legali ai elevilor, prin intermediul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în incinta unităților de învățământ preuniversitar, pe perioada septembrie-decembrie 2023, aferentă modulelor 1 și 2 ale anului școlar 2023-2024, informează Poliția Română.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politisti şcoli