x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CONTROALE ÎN TRAFIC. Poliţiştii verifică starea tehnică a mașinilor, în perioada 10-20 ianuarie

CONTROALE ÎN TRAFIC. Poliţiştii verifică starea tehnică a mașinilor, în perioada 10-20 ianuarie

10 Ian 2013   •   12:11
CONTROALE ÎN TRAFIC. Poliţiştii verifică starea tehnică a mașinilor, în perioada 10-20 ianuarie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poliţişti rutieri şi mecanici ai Registrului Auto Român au început de astăzi verificarea în trafic a stării tehnice a autovehiculelor. Controlul se va desfăşura la nivel naţional, până în 20 ianuarie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor de Interne, poliţiştii şi specialiştii RAR vor verifica buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

În cazul în care se constată defecţiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

×