x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta și Oprescu au verificat stadiul lucrărilor la noul spital clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu"

Ponta și Oprescu au verificat stadiul lucrărilor la noul spital clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu"

de Agerpres    |    26 Oct 2014   •   13:39
Ponta și Oprescu au verificat stadiul lucrărilor la noul spital clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu"

Premierul Victor Ponta, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au verificat, duminică dimineață, stadiul lucrărilor la noul spital clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu" din București, aceștia exprimându-și speranța că, în mai 2015, noua clădire să devină funcțională.

"A fost coerentă finanțarea proiectului, dovadă fiind faptul că într-un an și trei luni clădirea este ridicată. Este închisă cu geamuri și cu acoperiș și au început finisările interioare și aerisirile. Sper ca undeva spre luna mai a anului viitor, fără să depășim termenul, să putem să încheiem și să punem într-o funcționalitate spitalul de urgență pentru copii și, în același timp, și spital de înaltă tehnicitate și aici mă refer la partea chirurgicală, de la neurochirurgie până la intervenții pe cord. Este ceea ce se cere în acest moment", a spus primarul general al Capitalei

Acesta a precizat că deși în Capitală există și alte spitale de urgență, acestea se confruntă cu numeroase cazuri, astfel că o parte dintre aceste cazuri vor putea fi preluate de noul spital.

"Avem două spitale în București de urgență. Au foarte multe cazuri și nu fac față și atunci sper să putem aduna aici cei mai buni specialiști, tineri în primul rând, sub supravegherea seniorilor care au făcut mii și mii de intervenții. Începem să pregătim structura spitalului. Premierul ne-a sugerat să avem un elicopter, pentru ca la cazurile care vin din comune și și orașele limitrofe să găsim și sursa de unde să luăm elicopter. Noi încercăm pe Asociație să o facem. Eu spun că merită. Spitalul va avea o legătură funcțională cu partea veche a spitalului, care nu va mai fi veche decât ca istorie, dar ca aspect o refacem", a mai afirmat Oprescu.

La rândul său, premierul Victor Ponta l-a felicitat pe primarul general pentru investițiile realizate în domeniul sănătății, precizând că Guvernul va oferi tot sprijinul necesar, astfel încât "sistemul de sănătate să aibă o infrastructură modernă, personalul din sănătate să aibă o perspectivă foarte clară pentru viitor, să putem crește în zona de salarii".

"Eu îl felicit pe primarul general că a investit în infrastructura de sănătate, cred că și faptul că e medic a contat foarte mult că investește în sănătate. Cu atât mai mult îi laud pe primarii care nu sunt medici și tot au investit în sănătate. Noi avem obligația, de fiecare dată, de la nivel central, când apar diverse probleme de finanțare, să acordăm sprijin. (...) O să sprijinim cu tot ceea ce ține de Guvern și pe partea de aprobare a numărului de paturi, a tuturor condițiilor pentru a avea un contract cu Casa Națională, care să permită finanțarea, fiindcă ar fi ridicol să avem un spital așa de modern, dar să nu avem sursele pentru medici și personal. Dacă pornim de acum, din octombrie, pentru anul viitor, când e gata spitalul, vom avea totul pus la punct", a precizat premierul.

Victor Ponta a subliniat că noul spital va putea fi dotat cu aparatura necesară printr-un program pe care Guvernul îl are în derulare cu Banca Mondială.

"Am lucrat și vom lucra împreună cu Primăria Generală pe toate proiectele mari, unde este nevoie să ne sprijinim reciproc. (...) Programul de maternități în 2007-2008 l-am deblocat și cred că anul acesta 15 din cele 20 sunt deja funcționale. Măcar la acest nivel al maternităților și spitalelor de copii să fim la standarde europene", a mai spus Victor Ponta.

Investițiile la noul spital clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu" s-au ridicat, potrivit lui Sorin Oprescu, la suma de 210-215 milioane de lei. Prin noua clădire numărul de paturi va crește de la 157 la 278 de paturi, ceea ce va însemna și o creștere a personalului medical implicat. 

×
Subiecte în articol: gomoiu Sorin Oprescu