x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Posibile reduceri de personal în cadrul ministerelor

Posibile reduceri de personal în cadrul ministerelor

31 Mar 2013   •   17:48
Posibile reduceri de personal în cadrul ministerelor

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Brăila, că procesul serios de restructurare început în administraţia centrală poate aduce şi reduceri de personal în rândul angajaţilor ministerelor, potrivit Agerpres.

“Este posibil să apară şi reduceri de personal în administraţia centrală. În administraţia locală, acum câţiva ani de zile, s-au aprobat prin lege nişte normative de personal. În administraţia centrală nu există aşa ceva, fiecare minister putea să angajeze cât dorea. Or, aşa ceva nu e în regulă. Eu le-am spus tuturor miniştrilor, tuturor colegilor mei, să facă această analiză a personalului. Îi aşteptăm cu drag şi cu răbdare, dar nu la nesfârşit. În cazul în care nu vor răspunde, vom veni cu ordonanţa de urgenţă în care se va spune foarte clar cât se reduce şi vor fi obligaţi să o facă”, a declarat Dragnea.

Vicepremierul a recunoscut că “nu este un proces uşor” şi că întâmpină foarte multă rezistenţă în sistem, generată de “tabieturi şi cumetrii”.

Liviu Dragnea a mai anunţat că se lucrează la o propunere de flexibilizare a funcţiei publice şi a salarizării din sistemul public, pentru ca şi cei care sunt în gradul asistent sau debutant să poată ajunge la un nivel de salarizare, la un grad mai sus, pentru a-i stimula: “Dacă salariile sunt mici, nu sunt atractive şi nu vin oameni pregătiţi şi competenţi să lucreze în acest sistem. Şi atunci trebuie să restructurăm, trebuie să mergem la minim, dar celor care vor fi angajaţi să le putem mari salariile, pentru că de sistemul public se loveşte toată lumea. Vrem să diminuăm atât cât e posibil cheltuiala cu personalul, pe de o parte, şi cheltuiala cu bunurile şi serviciile, pentru a avea cât mai mulţi bani pentru investiţii”.

Vicepremierul a mai spus că în administraţia publică centrală din România este inversată piramida gradelor profesionale, în sensul că baza piramidei nu este reprezentată de asistent, care este cel mai mic grad profesional din administraţie, ci de superior, care reprezintă ultimul grad.

×