x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poșta Română a lansat o aplicație prin care clienții pot verifica statusul trimiterilor poștale

Poșta Română a lansat o aplicație prin care clienții pot verifica statusul trimiterilor poștale

14 Mai 2020   •   10:57
Poșta Română a lansat o aplicație prin care clienții pot verifica statusul trimiterilor poștale

Compania Națională Poșta Română a anunțat, joi, lansarea unei aplicații prin care clienții pot vefica statusul trimiterilor poștale și își pot calcula tarifele pentru fiecare serviciu în parte. Aplicația este gratuită și poate fi descărcată din magazinul virtual Google.

Potrivit unui comunicat al Poștei Române, aplicația este valabilă pentru platformele Android și poate fi descărcată gratuit din magazinul virtual Google.

Aplicația le va oferi clienților acces la verificarea statusului trimiterilor și la calcularea tarifelor pentru toate serviciile.

„Cu ajutorul aplicaţiei , clienţii pot verifica cu uşurinţă statusul trimiterilor poştale înregistrate cu Track&Trace, îşi pot calcula singuri tarifele pentru fiecare serviciu în parte, pot căuta un oficiu poştal după mai multe criterii (din localitate, din apropiere, după denumire, oficii PostCollect etc), pot afla orice cod poştal şi au posibilitatea de a-şi crea un cont de utilizator unde pot completa formulare electronice şi pot urmări istoricul pentru toate serviciile cu plată utilizate”, se arată în comunicat.

De asemenea, clienții care au cont înregistrat vor putea accesa servicii cu plată, cum ar fi realizarea de abonamente de presă sau E-mandat, serviciul prin care clienţii pot face transfer de bani online.

„Alte servicii cu plată, disponibile în aplicaţie, sunt MyPostalcard (creare şi expediere de cărţi poştale personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil), MyMark (creare şi expediere de etichete tip timbru, personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil) şi MyLetter (creare şi expediere de plicuri personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil)”, se mai arată în comunicat.

Serviciile cu plata online vor putea fi folosite doar de către utilizatorii aplicaţiei înregistraţi, în timp ce serviciile gratuite vor putea fi utilizate fără crearea unui cont, cu excepţia notificărilor Track&Trace.

Aplicaţia este realizată în limba română şi poate fi descărcată, gratuit, direct din Google Play Store.

„Având în vedere că un procent destul de mare din traficul total de pe site-ul Poştei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone şi tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienţilor cu această aplicaţie, pentru a le facilita accesul cu uşurinţă la informaţii. Deocamdată, aplicaţia este disponibilă doar pe dispozitivele care folosesc sistem de operare Android, urmând ca, în curând, să fie dezvoltată şi pentru iOS”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Poșta Română