x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova: Mai multe persoane surprinse de viituri; Raed Arafat merge în localităţile afectate de inundaţii

Prahova: Mai multe persoane surprinse de viituri; Raed Arafat merge în localităţile afectate de inundaţii

31 Mai 2019   •   21:40
Prahova: Mai multe persoane surprinse de viituri; Raed Arafat merge în localităţile afectate de inundaţii

Patru copii au fost luaţi de viitură, vineri, în localitatea prahoveană Sângeru, dintre care unul a fost găsit şi nu a mai putut fi resuscitat, în total 12 localităţi din judeţ sunt afectate de inundaţii, iar secretarul de stat Raed Arafat a ajuns în Prahova şi merge în zonele afectate de vremea nefavorabilă.

O femeie cu patru copii au fost luaţi de viitură în Sângeru. Femeia a fost salvată de un cetăţean, iar unul dintre copii, o fetiţă de trei ani, a fost găsită, însă nu a mai putut fi resuscitată. Ceilalţi trei copii sunt în continuare dispăruţi. Conform ISU Prahova, în căutarea copiilor au fost constituite mai multe echipaje de căutări pe ambele maluri ale Cricovului Sărat. Vârstele copiilor luaţi de viitură sunt cuprinse între 9 luni şi 6 ani.

Conform ISU Prahova, la nivelul judeţului se înregistrează mai multe apeluri prin 112 care se semnalează inundaţii la nivelul a 12 localităţi unde mai multe persoane au fost suprinse de viiturile formate în urma scurgerilor de pe versanţi. Aproximativ 130 gospodării din judeţ sunt afectate de inundaţii.

"Din datele centralizate până la această oră situaţia se prezintă astfel: în localitatea Lăpoşel sunt semnalate patru case inundate la care forţele de intervenţie nu pot ajunge din cauza unei viituri (...); în localitatea Lapoş s-au autoevacuat la rude 100 de persoane (fără probleme medicale) din cauza unei viituri care a afectat mai multe gospodării; în Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un şanţ, nu sunt victime"; precizează ISU Prahova.

În Valea Călugărească pe DN 1B s-a format o viitură care traversează drumul, circulaţia rutieră este oprită, fiind surprinse şase autovehicule, patru autoturisme şi două autocamioane.

"Pasagerii s-au autoevacuat cu excepţia a două persoane din autocamioane care refuză evacuarea. În Valea Ursoi se intervine pentru evacuarea a patru persoane care nu mai pot ieşi din locuinţe. De asemenea, există şi un caz medical (bărbat, 17 ani, atac de panică) la care echipajul medical nu poate interveni din cauza unei viituri; în Cornu de Sus un bărbat de 57 ani acuză dureri la membrele inferioare, ambulanţa nu poate interveni din cauza apei de pe carosabil provenite de la o viitură", mai anunţă ISU Prahova.

Se mai acţionează în Berceni, Albeşti, Paleologu şi Valea Călugarească la mai multe locuinţe pentru evacuarea apei. La Spitalul Judeţean Ploieşti se intervine pentru evacuarea apei din subsol.

"Intervin în teritoriu forţe şi mijloace din cadrul ISU, IPJ, IJJ şi autorităţile locale (ASAS, 1 ACI cu 1 barcă pneumatică, 5 APIC, 3 echipaje medicale). În urma discuţiei telefonice cu centrul de prognoză din cadrul ANM a rezultat faptul că în următoarele 2 ore se vor înregistra precipitaţii în zonele afectate în cantităţi de 10 l/mp/h, iar pe parcursul nopţi există riscul apariţiei unor noi sisteme convective ce vor genera cantităţi importante de precipitaţii. Se va elabora o prognoză specială pentru judeţul Prahova. Localităţile afectate sunt în zona de est a municipiului Ploieşti", precizează ISU Prahova.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: prahova viituri