x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predoiu contestă blocarea procedurilor judiciare în Parlament

Predoiu contestă blocarea procedurilor judiciare în Parlament

de Veronica Micu    |    14 Aug 2008   •   00:00
Predoiu contestă blocarea procedurilor judiciare în Parlament

11:20 • Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine poziţia procurorului general privind blocarea procedurilor judiciare în Parlament, dar se declară rezervat faţă de modificarea "în pripă şi cu adresă a legilor", după ce Codruţa Koveşi a anunţat că va trimite o propune normativă de rezolvare a situaţiei.

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine poziţia procurorului general privind blocarea procedurilor judiciare în Parlament, dar se declară rezervat faţă de modificarea "în pripă şi cu adresă a legilor", după ce Codruţa Koveşi a anunţat că va trimite o propune normativă de rezolvare a situaţiei.

PROPUNERE. "Un astfel de demers trebuie precedat de o largă consultare a sistemului judiciar şi o analiză a concluziilor Raportului de ţară privind justiţia", se arată într-un comunicat remis presei. Poziţia lui Predoiu vine după ce Ministerul Public a anunţat că va înainta Ministerului Justiţiei o propunere normativă, astfel încît proceduri parlamentare să nu mai blocheze proceduri judiciare. Procurorul Ramona Bulcu din cadrul Biroului de Presă al MP a declarat, ieri, după respingerea avizului pentru Năstase şi Mitrea, că "procurorul general a dispus efectuarea unei analize cu privire la imunităţile parlamentare existente în statele membre UE, iar la finalizarea acesteia va înainta Ministerului Justiţiei o propunere normativă, astfel încît proceduri judiciare să numai fie blocate de proceduri parlamentare". Camera Deputaţilor a decis, ieri, că DNA nu poate începe cercetarea penală a lui Năstase şi a lui Mitrea. "În acest moment, noi, astăzi, ştim un lucru, şi anume că nu poate să continue cercetarea penală", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Ioan Munteanu. El a precizat că, teoretic cel puţin, se poate discuta despre posibilitatea reluării votului. "Cred că există juridic şi o astfel de soluţie, dar nu o am eu", a afirmat el.
Dosarul "Zambaccian", pentru care procurorii nu au primit, miercuri, aviz pentru începerea urmăririi penale, se referă la modul în care familia Năstase a dobîndit imobilul de pe strada Zambaccian. În cazul Mitrea, acesta este acuzat că ar fi fost mituit, cînd era ministru, cu lucrările efectuate de trei societăţi comerciale din Bacău la vila pe care mama sa a deţinut-o în Băneasa. În intervalul 2001 - 2004, casa a fost renovată şi extinsă cu o suprafaţă de peste 100 metri pătraţi, lucrările fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls şi Regal Bacău.

×
Subiecte în articol: observator