x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE. Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență: Unitățile de învățământ rămân în scenariul roșu

UPDATE. Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență: Unitățile de învățământ rămân în scenariul roșu

02 Noi 2020   •   11:40
UPDATE. Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență: Unitățile de învățământ rămân în scenariul roșu
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis, în ședința de luni, 2 noiembrie, ca pentru unitățile de învățământ preuniversitar, cursurile să se desfășoare în continuare în scenariul roșu, cu predare exclusiv online.

De asemenea, rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spațiile publice închise și deschise.

„În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor care se află în vigoare până la 12 noaptea aprobate prin fosta hotărâre. Măsurile vor rămâne în vigoare până în 16 noiembrie. Instituțiilr publice nu au respectat programul de a lucra prin rotație, pe ture, de aceea s-a produs aglomerație la metrou. De mâine, funcționarii Prefecturii vor lucra în două ture. După ora 22:00, foarte mulți tineri se întâlnesc și au loc adevărate petreceri în parcuri. Am cerut ca în termen foarte scurt fiecare primărie să prezinte o situație a piețelor, cu plan foarte bine pus la punct, cu circuite. Legat de școli, singura decizie firească era ca activitățile să continue online.”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.  

--------------------------------------------

Știre inițială. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reunește luni în ședință. Autoritățile pregătesc prelungirea restricțiilor, inclusiv funcționarea școlilor în online.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, declara, duminică, faptul că nu vor fi impuse noi restricții.

Traian Berbeceanu spunea că vor fi menținute măsurile adoptate deja, având în vedere gradul de infectare care a crescut constant.

„Este foarte clar că nu vom adăuga noi măsuri restrictive. Vom menţine măsurile care sunt la această dată în vigoare", spunea Berbeceanu.

La rândul său, inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, anunța că luni se va vota prelungirea funcționării școlilor în online.

„Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfășuram activitatea luni și în zilele următoare .....cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu Covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, anunța Ionel Pușcaș.

Vineri, ISMB a informat că, având în vedere situaţia epidemiologică actuală, a propus Prefecturii Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în condițiile în care rata de incidenţă a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu scăzuse sub 3 la mia de locuitori.

 

×