x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul de Argeş i-a suspendat permisul lui Vali Vijelie

Prefectul de Argeş i-a suspendat permisul lui Vali Vijelie

15 Iun 2009   •   00:00
Prefectul de Argeş i-a suspendat permisul lui Vali Vijelie

Manelistul Vali Vijelie, pe numele său real Valentin Rusu, se numără de astăzi printre persoanele ale căror permise de conducere au fost suspendate de prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca, pe motiv că au fost obţinute în condiţii suspecte.



Prefectul a dispus suspendarea permisului de conducere eliberat pe numele lui Valentin Rusu şi a solicitat în instanţă anularea documentului.

'S-a cerut anularea permisului domnului Valentin Rusu pentru nerespectarea procedurii legale de obţinere a mutaţiei', a declarat, astăzi, prefectul Marcel Proca, citat de Agerpres.

Verificările făcute în acest caz au arătat că Vali Vijelie, care are domiciliul stabil la Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, şi-a făcut mutaţie în comuna argeşeană Băbana, satul Ciobăneşti, pe data de 29 februarie 2008, cu scopul de a putea susţine examenul pentru obţinerea permisului de conducere în judeţul Argeş. Examenul a fost susţinut pe 14 martie 2008, la Piteşti.

Printre persoanele publice ale căror permise au fost suspendate până în prezent se numără primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone şi fotbaliştii Cosmin Moţi şi Adrian Ropotan.

Majoritatea celor 380 de permise de conducere suspendate până în prezent de prefectul judeţului Argeş aparţin unor persoane în ale căror dosare au fost descoperite probleme legate de mutarea temporară a domiciliului. Prefectul Marcel Proca a precizat că nereguli legate de stabilirea domiciliului în judeţul Argeş apar în 85% dintre dosarele înaintate instanţelor de judecată cu propunere de anulare a permiselor.

Până în prezent, 71 de persoane au depus permisele de conducere suspendate la Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

În 70 de cazuri, titularii permiselor suspendate au contestat măsura în instanţă, invocând prezumţia de nevinovăţie. Prefectul a anunţat că îşi va menţine deciziile pe care le-a luat privind suspendarea şi solicitarea de anulare a permiselor în justiţie, fiind vorba de un caz de forţă majoră din cauza creşterii numărului accidentelor cu victime provocate de persoanele care şi-au obţinut permisele în condiţii suspecte la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPVÎV) Argeş.

Printre motivele pentru care s-a solicitat anularea permiselor se află întocmirea ilegală a actelor de domiciliu, însemnarea răspunsurilor corecte pe fişele de examen şi neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la proba practică.

Procedura de anulare a permiselor eliberate fraudulos în judeţul Argeş a început pe 10 martie, odată cu demararea acţiunii de verificare a tuturor dosarelor de examinare de la SPCRPVÎV Argeş, susceptibile a fi fost întocmite cu încălcarea normelor legale sau prin orice alte mijloace frauduloase. Verificările au fost făcute de o echipă de specialişti de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În toate cazurile suspecte de fraudă, va fi suspendat, prin ordin al prefectului, dreptul de a conduce autovehicule pentru titularii permiselor până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti de anulare. Ordinul de suspendare va fi comunicat în termen de două zile titularului permisului de conducere, iar acesta, în decurs de cinci zile, trebuie să se prezinte la unitatea de poliţie de care aparţine pentru predarea documentului.

Dosarul eliberării frauduloase a permiselor de conducere, în care sunt judecaţi 28 de inculpaţi, dintre care 22 aflaţi în arest preventiv, se află pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş, grupul infracţional organizat şi-a desfăşurat activitatea acţionând în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere. (V.A.)

×