x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preot arestat preventiv pentru trafic de etnobotanice

Preot arestat preventiv pentru trafic de etnobotanice

08 Feb 2013   •   21:29
Preot arestat preventiv pentru trafic de etnobotanice
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preotul Gabriel Bucică, în vârstă de 32 de ani, de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, a fost arestat preventiv pentru trafic de etnobotanice după ce ar fi livrat astfel de substanţe liderului unei grupări de traficanţi din Vaslui, informează mediafax.ro. Avocatul lui Bucică susţine că preotul ducea colete cu taximetrul său fără să ştie ce transportă.

Gabriel Bucică a primit mandat de arestare preventivă din partea magistraţilor Judecătoriei Vaslui pentru o perioadă de 29 de zile sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional, aderare la un grup infracţional şi efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive.

Originar din judeţul Vaslui şi cu domiciliul în localitatea constănţeană Cumpăna, Gabriel Bucică a refuzat să facă vreo declaraţie în faţa presei după ce a primit mandatul de arestare din partea judecătorilor vasluieni.

În schimb, avocatul preotului a afirmat că tânărul pe care-l apără este nevinovat, el căzând în plasa adevăraţilor traficanţi.

Potrivit apărătorului lui Gabriel Bucică, acesta din urmă practica şi activitatea de taximetrie în timpul liber pentru a-şi spori veniturile. În aceste condiţii, susţine avocatul Liviu Cristescu, preotul lua cu taximetrul coletele cu etnobotanice de la nişte persoane din Constanţa, pe care apoi le transporta până la firmele de coletărie care făceau curse spre municipiul Vaslui.

Apărătorul lui Bucică a afirmat că acesta nu ştia nimic de conţinutul coletelor şi că pe cei de la care le ridica îi cunoştea doar după numele mic.

Gabriel Bucică slujeşte la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. Acesta este acuzat că a livrat, în cursul anului 2012, mai multe colete cu etnobotanice, pe care le lua din Portul Constanţa, către liderul unei reţele de comercializare a unor astfel de substanţe în municipiul Vaslui.

Ulterior, alte persoane din grupul infracţional se ocupau de distribuirea etnobotanicelor, contracost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, inclusiv liceeni.

Potrivit anchetatorilor, preotul făcea parte dintr-o reţea destructurată în cursul săptămânii trecute de către procurorii vasluieni ai DIICOT, acţiune în urma căreia cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, patru din Vaslui şi unul din Republica Moldova, au fost arestaţi preventiv pentru 19 zile de către magistraţii Tribunalului Vaslui.

Potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Tomisului, Bucică a fost suspendat până la lămurirea acuzaţiilor.

"În funcţie de derularea anchetei şi de dovedirea implicării sale în aceste ilegalităţi de care este acuzat, Bucică Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfinţitoare a Bisericii şi trecerea vinovatului în rândul mirenilor). Ne exprimăm convingerea că instituţiile statului vor face lumină în acest caz deosebit de grav", se arată în comunicat. 

×
Subiecte în articol: preot etnobotanice