x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CSM: "Daţi-mi un avocat bun, ca să vă dau un judecător şi mai bun"

Preşedintele CSM: "Daţi-mi un avocat bun, ca să vă dau un judecător şi mai bun"

de Violeta Fotache    |    21 Iun 2008   •   00:00

În speech-ul său ţinut la congresul avocaţilor, preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu a chemat la colaborare întru sporirea încrederii cetăţenilor în justiţie întreg corpul avocaţilor, sistemul judiciar, mediul de afaceri şi societatea civilă



În speech-ul său ţinut la congresul avocaţilor, preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu a chemat la colaborare întru sporirea încrederii cetăţenilor în justiţie întreg corpul avocaţilor, sistemul judiciar, mediul de afaceri şi societatea civilă. "percepţia actului de justiţie trebuie să se schimbe, astfel încît avocaţii, judecătorii, procurorii şi toţi cei implicaţi în acest mecanism judiciar să-şi poată îndeplini atribuţiile cu onoare şi corectitudine, într-un climat general de respect. Consider că în prezent aceasta este problema fundamentală a justiţiei din România, pe care o putem depăşi doar prin colaborare constructivă şi permanentă" Magistratul a făcut trimiteri la o sintagmă pe care a auzit-o încă de la începtul experienţei sale de judecător: "Daţi-mi un avocat bun, ca să vă dau un judecător şi mai bun", recunoscând astfel că buna pregătire profesională a avocaţilor reprezintă un stimulent, o determinare a superprofesionalizării magistraţilor.
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a vorbit despre importanţa schimbării mentalităţii în sistem, arătând că procurorii şi avocaţii nu trebuie să fie adversari. "Schimbarea mentalităţii este mai dificilă decât schimbarea legilor.(...) Se întămplă ca în faza urmăririi penale avocaţii şi procurorii să fie adversari. Progresul înseamnă şi că trebui să schimbăm aceste două tipologii", a spus procurorul general.


×
Subiecte în articol: observator