x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Slovaciei a fost lăsat singur de Traian Băsescu

Preşedintele Slovaciei a fost lăsat singur de Traian Băsescu

de Teodora Ivan    |    13 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu nu va participa la 17 octombrie la vizita de lucru a omologului său slovac, Ivan Gasparovici, în comunităţile slovace din judeţele Bihor şi Sălaj.



Deşi a confirmat prezenţa la 17 octombrie, la Şinteu, cu ocazia serbărilor din cadrul "Festivalului Cartofului", Administraţia Prezidenţială a schimbat programul, fără să anunţe organizatorii. Preşedintele Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor, deputatul bihorean Adrian Miroslav Merka, susţine că cei doi şefi de stat trebuiau să ajungă la Oradea cu avionul preşedintelui României, dar "pentru că acesta nu mai vine, iar aeronava preşedintelui Slovaciei are o greutate prea mare pentru pista Aeroportului din Oradea, aceasta va ateriza la Arad. De aici, preşedintele Slovaciei va veni cu maşina, scurtându-şi şederea cu o zi".

ÎNTÂLNIREA S-A MUTAT LA BUCUREŞTI

Ivan Gasparovici intenţiona, iniţial, să viziteze judeţele Bihor şi Sălaj inclusiv duminică, 18 octombrie.  Deputatul Adrian Merka confirmă că Traian Băsescu se va întâlni, totuşi, cu preşedintele Slovaciei la Bucureşti, în cursul zilei de vineri, 16 octombrie. Locuitorii din zona Şinteu se bucură că această vizită importantă le-a rezolvat o problemă dureroasă: drumurile! În numai o lună, drumurile de pe ruta Aleşd-Şinteu-Nuşfalău-Zalău au fost refăcute!

×
Subiecte în articol: observator