x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presedintie - Sefi la Conventia Fluviului Dunarea

Presedintie - Sefi la Conventia Fluviului Dunarea

24 Ian 2007   •   00:00

Romania a preluat presedintia Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) detinuta pana acum de Republica Moldova. Presedintele Conventiei va fi Lucia Varga, secretar de stat din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Investirea a avut loc la inceputul acestei saptamani, la sediul Conventiei de la Viena.

Paul Buciuta/ROMPRES FOTO
Romania a preluat presedintia Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) detinuta pana acum de Republica Moldova. Presedintele Conventiei va fi Lucia Varga (foto), secretar de stat din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Investirea a avut loc la inceputul acestei saptamani, la sediul Conventiei de la Viena.

IDEI. Romania propune un program pentru evaluarea corecta a calitatii apei din Dunare, un altul pentru oprirea poluarii, continuarea implementarii Directivei Cadru pentru Apa in bazinul dunarean si realizarea unei harti de risc la inundatii pentru tot cursul Dunarii. ICPDR coordoneaza toate activitatile privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a Dunarii si reprezinta principalul organism de decizie al Conventiei. Romania a devenit stat membru in 1995. ICPDR a luat fiinta la 29 iunie 1994, fiind ratificata de 11 tari din Bazinul Dunarean. Conventia a fost semnata si ratificata ulterior si de Bosnia-Hertegovina si Serbia-Muntenegru.

×
Subiecte în articol: verde!