x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au explodat prețurile la pompă: Un litru de motorina a sărit pragul de 9 lei

Au explodat prețurile la pompă: Un litru de motorina a sărit pragul de 9 lei

23 Oct 2022   •   11:21
Au explodat prețurile la pompă: Un litru de motorina a sărit pragul de 9 lei
Sursa foto: djedzura/Getty Images/iStockphoto

Românii plătesc din ce în ce mai mult pe combustibil Prețurile au explodat în acest weekend, litrul de motorină a sărit deja pragul de 9 lei, iar litrul de benzină s-a scumpit cu 20 de bani.

În prezent, cel mai ridicat preț pentru un litru de motorină este în Timișoara, de 9,04 lei. În Capitală cel mai ridicat preț este de 9,01 lei, preț care a crescut de la 1 octombrie cu aproape 60 de bani, scrie Antena3

Începand cu 1 octombrie, romanii au platit pentru un litru de motorină 7,95 lei. În ceea ce privește un litru de benzină, aici creșterea este de aproape 50 de bani în doar 23 de zile, iar asta pentru că la 1 octombrie era 6,60 lei, iar acum este 7,05 lei.

Astfel, dacă ar fi să privim la evoluția unui plin în comparație cu 1 octombrie, în prezent pentru un plin compus din 50 de litri de motorină plătim cu 28 de lei mai mult decât la începutul lunii și pentru un plin de 50 de litri de benzină plătim cu 22 de lei mai mult, în doar 23 de zile.

În opinia analiștilor, diferența mare între un litru de benzină și unul de motorină se datorează faptului că România nu produce suficientă motorină, astfel încât să acopere totalul necesar, pe când la benzină este complet opusul. 

La sfârșitul lunii trecute Guvernul a decis să continue cu aplicare a reducerii de 50 de bani pentru fiecare litru de carburant, jumătate acoperită de către stațiile PECO și jumătate acoperită de Guvern până la sfârșitul anului, mai exact până pe 31 decembrie 2022.

Preţul carburanţilor a "explodat" în acest weekend

 

×
Subiecte în articol: benzina motorina carburanti scumpire