x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prețurile apartamentelor au scăzut ușor în ultima lună

Prețurile apartamentelor au scăzut ușor în ultima lună

05 Iul 2022   •   12:50
Prețurile apartamentelor au scăzut ușor în ultima lună

Prețurile solicitate în iunie pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 0,3% față de luna anterioară.

Potrivit imobiliare.ro, valoarea medie de listare pentru un apartament vechi a ajuns la 1745 euro pe metru pătrat util, față de 1751 de euro pe metru pătrat la finele lui mai.

„Prețurile apartamentelor au cunoscut o evoluție diferită de la un oraș la altul. Pe segmentul vechi, în special, din cauza presiunii pe cerere, am observat corecții de preț, pe de altă parte, orașe precum Timișoara, Brașov sau București, apartamentele au continuat să se scumpească ușor. Clujul, Iașiul și Constanța au înregistrat scăderi ușoare. Ne așteptăm ca perioada urmăatore să fie una de reglare și să vedem corecții pe anumite segmente, supraîncălzite, dar și consolidări în special pe segmentul premium nou”, susține Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

În București, suma medie solicitată pentru un apartament a ajuns la 1.761 de euro pe metru pătrat util, în condițiile unui avans de 0,8% față de luna mai. Locuințele din blocurile vechi au consemnat un recul de 0,7% în decurs de 30 de zile, de la 1613 la 1601 de euro pe metru pătrat, în timp ce unitățile locative nou-construite au consemnat un avans de 1,9%, de la 1926 la 1963 de euro pe metru pătrat.

În Brașov, Indicele Imobiliare.ro a consemnat, per ansamblu, o creștere de 1,7% a prețurilor apartamentelor, de la 1614 de euro pe metru pătrat util, la 1641 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lunii iunie. Locuințele din blocurile vechi au avut parte de o evoluție pozitivă, un avans de 0,9%, iar cele noi au înregistrat o creștere de 2,3%.

În Cluj-Napoca, prețurile apartamentelor a scăzut cu 1,4% luna trecută, ajungând la o medie de 2.431 de euro pe metru pătrat util – față de 2.465 de euro pe metru pătrat la finele lunii trecute. O locuință dintr-un bloc vechi a ajuns să coste 2.356 de euro pe metru pătrat, în condițiile unei scăderi de 0,3%, iar apartamentele noi au înregistrat o scădere de 1,6%.

Și Constanța a fost caracterizată de o scădere a prețurilor în luna iunie: suma medie solicitată aici de către proprietari și dezvoltatori rezidențiali a înregistrat o scădere de 0,2%, de la 1.484 la 1.481 de euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 1% față de luna precedentă, iar cele noi au resimțit o creștere de 1,5%.

În Iași, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat, per ansamblu, o scădere a prețurilor de 0,6% în luna iunie, de la 1.312 la 1.304 de euro pe metru pătrat util. Locuințele din blocurile vechi au consemnat un declin ușor, de 0,1%, iar cele noi o scădere de 1%.

Prețurile apartamentelor din Timișoara au crescut într-un ritm ușor, cu 0,3%, luna trecută, de la o medie de 1.451 de euro pe metru pătrat, la 1.456 de euro pe metru pătrat. Pe cele două segmente majore de piață au fost consemnate evoluții similare: locuințele vechi s-au majorat cu 0,3%, iar unitățile locative nou-construite au înregistrat o creștere de 0,7%.

(sursa: Mediafax)

×