x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Bucureştiului vrea să-şi facă bancă elveţiană

Primăria Bucureştiului vrea să-şi facă bancă elveţiană

de Iulia Barbu    |    06 Mar 2012   •   14:58
Primăria Bucureştiului vrea să-şi facă bancă elveţiană

Sorin Oprescu, edilul Capitalei s-a intalnit astazi, in Elvetia, cu Pierre Maudet, primarul orasului Geneva.
La intrevedere au participat si cativa bancheri elvetieni cu care s-a discutat si despre oportunitatea infiintarii la Bucuresti a unei Banci Municipale care sa atraga capital privat ce ar putea sustine investitiile pentru dezvoltarea orasului.

Pe agenda discutiilor au fost incluse teme legate de cresterea calitatii vietii cetatenilor, dezvoltarea schimburilor culturale si educationale, in contextul instituirii unei relatii de parteneriat intre cele doua municipalitati.

Primarul Maudet i-a propus Primarului General al Municipiului Bucuresti instituirea unui parteneriat intre cele doua administratii, pe modelul relatiei instituite de Geneva cu alte capitale din zona Europei Centrale si de Sud-Est.

Sorin Oprescu i-a multumit omologului sau pentru deschiderea aratata, mai ales in contextul prezent, cand autoritatile din Geneva fac eforturi pentru eradicarea cersetoriei, practicata si de o parte a minoritatii de etnie rroma. "Va propun in acest sens sa analizati si oportunitatea deschiderii unui birou al Bucurestiului, pe modelul celui deschis in urma cu aproape un an la Roma, care sa se adreseze rezolvarii problemelor cetatenilor de origine romana care traiesc si muncesc in Elvetia", a sugerat Oprescu.

In incheierea intrevederii, Sorin Oprescu i-a oferit lui Pierre Maudet o editie de colectie a volumului "Istoria Bucurestiului in date si imagini" (cadou cu ocazia zilei sale de nastere, care s-a intamplat a fi chiar astazi) si i-a adresat invitatia de a efectua o vizita oficiala la Bucuresti, cu prilejul Finalei UEFA Europa League gazduita de Capitala Romaniei, pe 9 mai.

×
Subiecte în articol: geneva Sorin Oprescu sistem bancar