x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Braşovului, cercetat de DNA. Scripcaru este acuzat de complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu

Primarul Braşovului, cercetat de DNA. Scripcaru este acuzat de complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu

de Veronica Micu    |    18 Noi 2011   •   10:55
Primarul Braşovului, cercetat de DNA. Scripcaru este acuzat de complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu

George Scripcaru, primarul Brasovului, este cercetat pentru complicitate la luare de mita si abuz in serviciu. In acelasi dosar mai sunt cercetati directorul de la Directia Sanitar-Veterinara, Dorin Enache, si prefectul Brasovului, Ion Gontea. Informatia apare in dosarul in care fostul director OPC Ionel Spataru a fost arestat pentru luare de mita.

Scripcaru, presedinte al organizatiei judetene Brasov a PDL si vicepresedinte al PDL la nivel national, a mai fost audiat de procurorii DNA, ca si martor, in acelasi dosar, la sfarsitul lunii octombrie.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie - octombrie, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa emita o autorizatie de functionare.

Din banii pretinsi, in 12 octombrie, Spataru a primit de la persoana denuntatoare, prin intermediari, suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, procurorii organizand actiunea de prindere in flagrant delict.

George Scripcaru: "Nu am fost anuntat despre nicio ancheta DNA". Prefectul Brasovului: "Nu stiu nimic. Nu ma mai chinuiti!"

"Nu cunosc. Nu stiu nimic despre asta. Nu am fost anuntat despre nimic. Am fost la DNA doar cand am fost chemat sa dau declaratii. Nu stiu de unde apar eu in povestea asta, trebuie sa clarificam aceste aspecte", a declarat primarul George Scripcaru, potrivit Mediafax.

La randul sau, prefectul Ion Gontea a spus ca nici el nu stie nimic si ca este surprins sa afle ca ar fi cercetat de DNA.

"Nu stiu nimic. Nu ma mai chinuiti. Am fost la DNA doar atunci cand am fost chemat si mi s-au pus intrebari. Am raspuns atunci ca nu am nicio legatura cu cazul respectiv. Altceva ce sa va mai zic? Am crezul ca s-au lamurit lucrurile atunci. Nu stiu ce mai vor procurorii sa scoata", a spus Gontea.

Recent, un alt primar PDL a intrat in atentia organelor de ancheta. Edilul Clujului, Sorin Apostu, se afla in arest preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de luate de mita in forma continuata.


×