x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primii 44 de refugiați ucraineni au fost angajați în România

Primii 44 de refugiați ucraineni au fost angajați în România

09 Mar 2022   •   17:30
Primii 44 de refugiați ucraineni au fost angajați în România

Primii 44 de cetățeni din Ucraina ajunși în România din cauza războiului au fost angajați, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Conform acestuia, cei 44 de refugiați au fost angajați de o companie din Bistrița.

Marius Budăi anunță că, în paralel, ANOFM oferă servicii de profilare, consiliere și îndrumare pentru mai mulți cetățeni ucraineni care și-au manifestat dorința de a se angaja.

Pliante cu informații pentru cetățenii ucraineni, privind condițiile de angajare în România, sunt împărțite și afișate în vămi, gări, autogări și alte puncte des tranzitate.

Guvernul a stabilit că cetățenii ucraineni vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă pe teritoriul României în baza declarației pe propria răspundere, dată angajatorului român. Prin această declarație ei își asumă că îndeplinesc condiţiile de pregătire profesională şi experienţă în activitate necesare ocupării postului pe care urmează să fie încadrați şi că nu au antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României.

De asemenea, cetățenii proveniți din Ucraina vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă fără a fi necesară obținerea, de la misiunile diplomatice ale României în Ucraina, a vizei de ședere în scop de muncă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: refugiati ucraineni angajati