x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Principele Radu, primul candidat oficial la Preşedinţia României

Principele Radu, primul candidat oficial la Preşedinţia României

09 Apr 2009   •   00:00

Principele Radu îşi va anunţa candidatura la Preşedinţia României, astăzi, într-o conferinţă de presă la Palatul Elisabeta, transmite un comunicat al Casei Regale. În prezenţa Principesei Margareta şi a celor care vor să susţină candidatura, Principele Radu va adresa, la ora 19,00, o alocuţiune în care va prezenta motivele şi contextul angajării sale în cursa electorală, informează Agerpres.

Principele va fi sprijinit de fostul consilier al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, Cornel Comşa, care recent a demisionat din postul de consilier personal al primarului.

În momentul demisiei, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu a explicat că, având în vedere ca 2009 este un an electoral şi ca este directorul unei companii de consultanţă politică şi imagine, era normal să îşi îndrepte activitatea către alte proiecte.

Cornel Comşa a lucrat la construcţia Partidului Alianţa pentru Romania, iar ulterior a fost consilierul de presă al principelui Radu.

Deşi a refuzat să precizeze numele candidatului, Comşa a spus atunci că va participa la campania electorală a unui viitor candidat şi că va desfăşura 'un proiect naţional'. 'Am un proiect naţional în care cred şi care cu siguranţă va reuşi. Am avut succes cu Sorin Oprescu prin aducerea sa în poziţia de primar general şi cred în continuare în proiectele mele', a mai spus Cornel Comşa.

De asemenea, Principele ar putea fi consiliat în campania electorală şi de Betsy Myers, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui Barack Obama, care a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, invitata perechii princiare, prilej cu care a declarat că l-ar susţine pe principele Radu la funcţia supremă în stat.

Fostul director executiv al campaniei electorale a lui Barack Obama, a declarat, sâmbătă seara, la Palatul Elisabeta, că singurul candidat la prezidenţialele din România pe care l-ar susţine ar fi Principele Radu.

'Este prima mea vizită în România şi sunt impresionată de calităţile de lider ale Principelui şi de dorinţa sa de a da tuturor oamenilor din ţara sa o speranţă şi posibilitatea de a participa mai deplin la procesul democratic, ca şi de capacităţile sale de a asculta', a spus Myers, răspunzând întrebărilor presei.

Fostul director executiv al campaniei electorale a lui Barack Obama consideră că deşi tinerii din România au încetat să creadă că pot alege un lider, dacă va apărea cineva care să le demonstreze că le pasă de ei, atunci se vor implica.

Vorbind despre campania electorală din SUA, Betsy Myers a subliniat că media de vârstă a staff-ului actualului lider de la Casa Albă a fost sub 25 de ani.

'Cred că un candidat potrivit aduce puţină pasiune, îi ascultă pe ceilalţi, le dă tinerilor un rol în campania electorală şi atunci se implică şi tinerii', a mai spus oaspetele american.

La rândul său, Principele Radu a declarat atunci că nu este un candidat pentru prezidenţiale, iar în momentul în care va avea un răspuns la această întrebare, îl va face public.

'Eu nu sunt un candidat, cel puţin până în acest moment, şi atunci când voi avea un răspuns de dat la această întrebare o voi face', a spus Alteţa Sa.

Principele a subliniat că principalul scop al invitării la Palatul Elisabeta a fostului director executiv al campaniei electorale a lui Barack Obama a fost acela de a învăţa din experienţa americană, din 'povestea extraordinară despre speranţă şi încredere din alegerile prezidenţiale din SUA'.

'Credem că acceptarea doamnei Myers de a ne vizita capitala şi ţara este un semn de încredere în România şi de încurajare pentru viitor', a spus Principele Radu.

Principele a evidenţiat importanţa acestor dialoguri pentru societatea românească, pentru încrederea şi stima românilor faţă de ei înşişi şi a adăugat că anul 2009 este unul extrem de important pentru societatea românească, prin faptul că 'pentru prima dată în istoria post-decembristă, într-o Românie intrată în UE şi NATO, o generaţie 100% neatinsă de dictatura comunistă îşi va exercita dreptul democratic de a vota'.

'Această generaţie are dreptul la un nou tip de leadership în România şi de a auzi că nimeni nu se naşte învăţat şi că fiecare dintre noi are datoria să spună că nu ştie, atunci când nu ştie', a mai spus Principele Radu. (V.A.)

×