x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prizonierii ninsorii. Turiştii aflaţi la Cota 1400 şi la Rânca, blocaţi din cauza căderilor masive de zăpadă

Prizonierii ninsorii. Turiştii aflaţi la Cota 1400 şi la Rânca, blocaţi din cauza căderilor masive de zăpadă

09 Dec 2012   •   17:10
Prizonierii ninsorii. Turiştii aflaţi la Cota 1400 şi la Rânca, blocaţi din cauza căderilor masive de zăpadă
Sursa foto: Alexandru Molovata/Intact Images

Drumul care face legătura între Sinaia şi Cota 1400, din Masivul Bucegi, este blocat. Stratul de zăpadă măsoară 60 de centimetri, iar turiştii care se află în hotel nu au nicio posibilitate de a coborî în staţiune. De asemenea, 250 de turişti sunt blocaţi datorită nămeţilor în staţiunea gorjeană Rânca, însă autorităţile locale speră că traficul ar putea fi reluat duminică seară.

Salvamontiştii a încercat să urce spre Cota 1400 cu snowmobilul, dar nu au reuşit din cauza stratului prea gros de zăpadă.

Şi turiştii din celelalte cabane şi hoteluri din Masivul Bucegi au fost sfătuiţi să nu plece, pentru că drumurile spre staţiuni sunt blocate.

Conform salvamontiştilor, în unele zone de pe munte stratul de zăpadă atinge înălţimea unui om, iar pe toate văile din Bucegi există risc maxim de producere a unor avalanşe.

Pe de altă parte, aproximativ 250 de turişti se aflau duminică după-amiază blocaţi în staţiunea Rânca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Daniel Tică, declarând că traficul este închis încă din cursul dimineţii pentru şoferii care vor să urce sau să coboare de la Rânca, datorită viscolului care a troienit zăpada.

×