x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Probele din cazul Becali

Probele din cazul Becali

03 Apr 2009   •   00:00

Parchetul Tribunalului Bucureşti informează, astăzi, că în dosarul privindu-l pe Gigi Becali sunt depuse probe, constând în măturiile celor sechestraţi pentru furtul maşinii acestuia, precum şi a martorilor la agresiune, expertize medicale, înregistrări telefonice şi video, scrie Mediafax.

"La data de 27 ianuarie 2009 organele de cercetare penală au fost sesizate, în urma unui apel anonim înregistrat la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 00.30, la intersecţia str. Dr. Iacob Felix cu Şoseaua Nicolae Titulescu din Bucureşti, sectorul 1, a avut loc un incident în cadrul căruia s-au tras focuri de armă, un autoturism a fost avariat şi abandonat la faţa locului de către ocupanţii acestui, iar un bărbat a fost agresat - fiind lovit şi împuşcat cu o armă de foc - de către mai multe persoane neidentificate şi apoi a fost introdus cu forţa în portbagajul altui autoturism, care a părăsit a locul incidentului, deplasându-se în direcţia B-dului Ion Mihalache", se arată în comunicatul Parchetului.

În intervalul de timp de la momentul sesizării până la activităţile procedurale din data de 2 aprilie 2009 s-a desfăşurat un complex de activităţi de cercetare şi investigare, necesare stabilirii situaţiei de fapt. Astfel, în vederea identificării persoanelor participante la incident şi a elementelor de identificare a autoturismului cu care victimele au fost transportate de la locul incidentului, organele de urmărire penală au solicitat imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în locurile publice; s-a stabilit faptul că, în aceleaşi împrejurări, au mai fost sechestrate alte două persoane. Au fost identificaţi şi audiaţi, martorii oculari şi alte persoane care cunoşteau date despre incidentul din data de 27 ianuarie 2009, precum şi persoanele vătămate. În baza unor autorizaţii emise de instanţa de judecată, au fost obţinute listingurile telefonice şi localizarea participanţilor la incident.

Organele de urmărire penală au dispus, de asemenea, efectuarea unor expertize medico-legale şi a unor constatări tehnico - ştiinţifice. În cauză au fost obţinute şi folosite înregistrări ale unor convorbiri telefonice interceptate şi înregistrate în baza unor autorizaţii emise de instanţele de judecată în alte dosare întrucât din cuprinsul acestora au rezultat date şi informaţii concludente şi utile privind săvârşirea infracţiunilor ce fac obiectul prezentei cauze. Cercetările care se efectuează în cauză au ca obiect stabilirea, sub toate aspectele, a situaţiei de fapt, descoperirea tuturor infracţiunilor, identificarea tuturor făptuitorilor şi stabilirea răspunderii penale a acestora. "Faţă de solicitarea reprezentanţilor mass-media, vor fi puse la dispoziţia presei înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere amplasate în loc public precum şi cele conţinând apelul anonim înregistrat la Dispeceratul 112", precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: observator