x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Problemele de inimă ale lui Vântu, certificate de un ginecolog

Problemele de inimă ale lui Vântu, certificate de un ginecolog

de Veronica Micu    |    17 Dec 2010   •   13:27
Problemele de inimă ale lui Vântu, certificate de un ginecolog
Sursa foto: Lucian Alescu/Jurnalul National
Magistratul care judecă dosarul în care Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului a cerut lămuriri în legătură cu un bilet medical, depus anterior la dosar, care ar proveni de la o clinică vieneză unde sunt tratate probleme cardiologice, dar care este semnat de un ginecolog.

Judecătorul Camelia Bogdan a declarat că nu înţelege de ce un act medical ce viza probleme cardiologice este semnat de un medic ginecolog.

Încercând să explice situaţia, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că s-a operat în urmă cu trei ani la clinica medicală respectivă, intervenţia chirurgicală fiind făcută de specialistul acestei clinici, un profesor universitar în cardiologie care de altfel şi-a dat acceptul cu privire la această recomandare semnată de şeful clinicii. Mai precis, Vîntu a arătat că recomandarea a fost făcută în mod efectiv de cardiologul său şi doar documentul redactat a fost semnat de şeful clinicii care este ginecolog.

Judecătorul nu s-a arătat convins de aceste precizări şi a cerut ca până la termenul din 7 ianuarie 2011, apărarea omului de afaceri să depună documentul în original, redactat în limba engleză.

Apărătorii lui Sorin Ovidiu Vîntu au formulat, astăzi, trei cereri, una dintre ele vizând încuviinţarea pentru acesta de a pleca din România în perioada 10 - 14 ianuarie 2011 pentru a merge la o clinică vieneză. Avocaţii au invocat că Sorin Ovidiu Vîntu are "grave probleme cardiologice, care l-ar pune în faţa unui infarct sau a unui deces", ei cerând suspendarea procesului penal.

Avocatul Marian Nazat a mai solicitat o expertiză medico-legală prin care specialiştii de la INML să spună clar dacă starea de sănătate a omului de afaceri şi afecţiunile de care acesta suferă îi permit sau nu să participe la procesul penal.

O a treia cerere făcută de apărarea lui Vîntu a fost aceea ca instanţa să-i permită omului de afaceri să nu participe la toate termenele procesului şi să vină doar atunci când îi este solicitată în mod expres prezenţa.

×