x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procesul violatorilor din Vaslui, suspendat; un avocat a recuzat judecătorul

Procesul violatorilor din Vaslui, suspendat; un avocat a recuzat judecătorul

14 Aug 2015   •   12:16
Procesul violatorilor din Vaslui, suspendat; un avocat a recuzat judecătorul
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Procesul celor şapte violatori din Văleni a fost suspendat, vineri dimineaţa, după aproximativ 50 de minute, ca urmare a faptului că unul dintre avocaţii celor acuzaţi a recuzat judecătorul de şedinţă motivând că acesta se lasă influenţat de presiunea mediatică.

Un alt magistrat va analiza cererea de recuzare urmând să decidă, totodată, şi asupra momentului când va fi reluat procesul.

Cei şapte tineri au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate, toţi în stare de arest preventiv.

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri - Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru şi Surleac Ioan - au recunoscut acuzaţiile şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată, iar la acelaşi termen un magistrat a decis ca ei să fie judecaţi în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

În urma reacţiilor din partea societăţii civile, a politicienilor şi a simplilor cetăţeni care au transmis mesaje de susţinere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii şi Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor şi a deciziei pronunţate în acest caz. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: viol vaslui