x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii cer arestarea lui Nati Meir pentru 29 de zile

Procurorii cer arestarea lui Nati Meir pentru 29 de zile

de Violeta Fotache    |    20 Oct 2009   •   00:00

Procurorii cer judecătorilor arestarea lui Nati Meir pentru 29 de zile pentru înşelăciune. Fostul candidat la preşedinţie a fost audiat astăzi mai bine de trei ore la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Nati Meir a fost ieri dus la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La percheziţia sediului său de campanie, poliţiştii au descoperit şi ridicat 1.525 de bancnote-specimen a câte 500 de euro, reprezentând suma de 762.000 de euro. Politicianul a folosit banii fără valoare pentru a plăti avansuri la diverse contracte. Totodată, potrivit BCCO Bucureşti, în perioada august-octombrie, dându-se un "potent om de afaceri", Nati Meir ar fi înşelat trei persoane, primind de la acestea lei adevăraţi cu titlu de "comision de acordare credit", pentru a le împrumuta cu sute de mii de euro din banii fără nici o valoare. Două dintre persoanele care au luat ţeapă şi-au ipotecat până şicasele în favoarea lui Meir, drept garanţie la împrumuturi.

 

Nati Meir spune că-i victima unui şantaj
În timpul judecării cererii procurorilor privind arestarea preventivă a lui Nati Meir, acestuia i-a expirat ordonanţa de reţinere emisă de luni seara. Prin urmare acesta a ieşi liber din sala de judecată, stare în care rămâne cel puţin până la pronunţarea unui verdict de către judecătorul Tribunalului Bucureşti.

Meir a declarat presei că noaptea trecută a fost "cazat" în celulă cu Iustin Covei şi cu alţi membri ai grupării acestuia, cărora le-a povestit ce i s-a întâmplat. Nati Meir a afirmat că e nevinovat, precizând că este victima unui şantaj pus la cale de Silvian Ilie Filoti, rudă a impresarului lui Adi Minune. Meir subliniază că a anunţat părţile vătămate că hârtiile pe care le dă drept "garanţie pentru contractele de credit cu ipotecă sunt fără valoare".

 

Banii-specimen de la un "conaţional"
Meir mai declară că bancnotele-specimen le-ar fi primit "în custodie" de la un conaţional de-al său, care ar fi fost înşelat de o persoană din Germania. Potrivit lui Nati Meir, citat de Mediafax, bancnotele se aflau aşezate în teanc într-un rucsac şi au fost văzute de Filoti, care a venit la un moment dat la biroul său să-l ameninţe. Meir a spus că i-a dat lui Filoti un plic în care erau asemenea bancnote, dar numai după ce atât el, cât şi Filoti au semnat pe plic ca acesta să nu fie deschis.

Meir a mai arătat că în momentul în care a primit bancnotele false a alertat imediat poliţiştii, astfel că poliţia avea cunoştinţă despre acestea. Totodată, potrivit Mediafax, Nati Meir a declarat că Filoti l-ar fi ameninţat cu moartea în cazul în care nu-i rezolvă contractul de împrumut bancar, care era de aproximativ 800.000 de euro. Meir a mai spus că Filoti l-ar fi obligat întocmească un contract de vânzare-cumpărare a casei sale.

×
Subiecte în articol: observator