x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Produse agroalimentare românești, promovate la expoziția Săptămâna Verde de la Berlin

Produse agroalimentare românești, promovate la expoziția Săptămâna Verde de la Berlin

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2024   •   17:00
Produse agroalimentare românești, promovate la expoziția Săptămâna Verde de la Berlin

Mai multe produse agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european vor fi promovate și oferite spre degustare în cadrul expoziției internaționale Săptămâna Verde, organizată în perioada 19-28 ianuarie 2024 la Berlin.

Ministerul Agriculturii își propune să promoveze și să ofere spre degustare mostre din produse printre care Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Telemea de Ibăneşti, Scrumbie de Dunăre afumată, Cârnaţi de Pleşcoi, Telemea de Sibiu, Caşcaval de Săveni, Salată cu icre de știucă de Tulcea, Salată tradițională cu icre de crap, Plăcintă dobrogeană, Pită de Pecica, Pălincă și Țuică Zetea de Medieșul Aurit, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

De asemenea, printre produsele româneşti ce vor fi expuse la ediția 2024 a expoziției „Săptămâna Verde” se vor regăsi și cele care sunt în proces de înregistrare pe un sistem de calitate european, precum: Babic de Buzău, Batog deltaic de sturion, Sardeluță marinată, dar și produse care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european: cârnați din topor din Vâlcea, carne afumată la garniță din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, plăcintă întinsă de Pecica-Turnu, salam de Nădlac, ghiudem, batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, zacuscă cu pește și diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulcețuri de fructe, produse de panificație și patiserie (cozonaci, cornulețe cu gem, eugenie, cereale expandate, făină etc.), produse din carne de pui, diverse sortimente de miere, alte produse ale stupului, sortimente de uleiuri presate la rece.

Din categoria băuturilor spirtoase, România va oferi spre degustare pălincă și țuică precum şi vin alb şi roşu. Mere și prune afumate de Vrancea vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

Expoziția „Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial, arată reprezentanții Ministerului Agriculturii.

În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției, care a reunit 1400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: produse romăneşti berlin