x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proetnica, Sighişoara: Unitate în diversitate

Proetnica, Sighişoara: Unitate în diversitate

de Simona Chiriac    |    14 Aug 2009   •   00:00

Sighişoara devine în perioada 14-22 august un loc de întâlnire a minorităţilor naţionale şi un prilej pentru toţi cei prezenţi în cetate de a face cunoştinţă cu obiceiuri, porturi, meşteşuguri şi culturi foarte diverse.



Organizatorii Festivalului ProEtnica au pregătit spectacole de muzică, dans, poezie şi teatru, expoziţii de artă contemporană, lansări de cărţi, bal interetnic, standuri la care vor expune meşteşugarii, expoziţii gastronomice, spectacole intercomunitare, dar şi dezbateri. "Organizaţia Femeilor Refugiate" din România expune bijuterii africane sau orientale, rochii şi cămăşi, dar şi obiecte de decor. Uniunea Democrată Turcă îi pofteşte pe vizitatori la o expoziţie "dulce" cu baclava şi sarailii, iar Uniunea Polonezilor din România vă ademeneşte cu bigos şi sernik. Fiecare zi de festival se va încheia cu atractive concerte susţinute de Păsarea Colibri, Desperado, Fanfara Zece Prăjini...

Ca şi la ediţiile precedente, pe toată durata festivalului va putea fi citită "Agora comunităţilor etnice", publicaţie la care vor scrie jurnalişti care provin din rândul comunităţilor etnice, dar şi parteneri media ai festivalului.

×
Subiecte în articol: observator sighişoara proetnica