x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect. Fără facturi estimative la electricitate

Proiect. Fără facturi estimative la electricitate

16 Iun 2016   •   22:03
Proiect. Fără facturi estimative la electricitate
Sursa foto: Digital Vision/Getty Images

Furnizorii de energie electrică vor avea obligaţia de a citi lunar contorul clienţilor casnici şi a factura consumul real, fără să mai recurgă la practica estimărilor atunci când stabilesc nota de plată. Proiectul legislativ a fost depus în Parlament.

Proiectul, iniţiat de deputatul Ioan Munteanu, ar obliga furnizorii să pună la dispoziţia clienţilor casnici şi mai multe modalităţi de plată a energiei. "Facturile de electricitate emise de furnizorii din domeniu pentru clienţii casnici au început să fie împovărătoare. Prin emiterea facturilor estimative de către furnizori şi prin obligativitatea plăţii acestora, foarte mulţi clienţi casnici, din care majoritatea pensionari, au devenit creditorii furnizorilor. Clientul casnic este obligat prin lege să plătească factura, astfel acestuia i se reziliază contractul şi este debranşat de la electricitate", se arată în expunerea de motive.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a cerut anul trecut şi companiilor de furnizare a gazelor naturale să renunţe la practica facturilor bazate pe estimări

 

 

 

×