x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect pentru săraci

Proiect pentru săraci

de Diana Scarlat    |    11 Sep 2009   •   00:00
Proiect pentru săraci
Sursa foto: Karina Knapek/JURNALUL NAŢIONAL

"Banca de Alimente" a fost lansată ieri de Crucea Roşie Română, cu scopul de a ajuta persoanele fără venituri sau cu posibilităţi materiale foarte mici.



Din 26 septembrie, oricine va putea contribui la sprijinirea nevoiaşilor, prin donaţii, în magazinele participante la proiect. Iniţiativa Crucii Roşii vine pe fondul impactului crizei economice mondiale şi al creşterii preţurilor la produsele alimentare. "Banca de Alimente a Crucii Roşii Române reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul îşi propune implicarea întregii societăţi româneşti la nivel guvernamental, al producătorilor şi distribuitorilor de alimente, dar şi a fiecărui individ căruia îi pasă de semenii săi", explică reprezentanţii organizaţiei. "Hrăniţi un vis, o lume fără foame!" este invitaţia Mihaelei Geoană, preşedintele Crucii Roşii, pentru toţi cei care i-ar putea ajuta pe nevoiaşi.

Proiectul "Banca de Alimente" presupune colectarea, stocarea şi distribuirea alimentelor greu perisabile către persoanele vulnerabile. Mai exact, conservele de orice fel şi alte alimente care au termen de valabilitate pe o perioadă îndelungată vor putea fi cumpărate din rafturile speciale ale magazinelor şi aşezate în coşurile speciale ale organizaţiei Crucea Roşie, urmând ca de acolo să plece spre un depozit, de unde vor fi distribuite beneficiarilor. Depozitul se află în Bd. Alexandru Averescu nr. 3 din Sectorul 1 al Capitalei, la Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale. În ajutorul celor săraci pot veni şi producătorii din industria alimentară sau alte companii care doresc să sponsorizeze proiectul. "Banca de Alimente" va beneficia de un eveniment public de colectare de fonduri la 26 septembrie, transmis în direct de Televiziunea Română în intervalul orar 21:00-24:00.

TRANSPORTUL, O PROBLEMĂ

Pentru a se putea realiza acest proiect mai este nevoie de un singur lucru: transportul. Până acum s-au alăturat organizaţiei Crucea Roşie România câteva bănci şi companii, respectiv BCR, BRD, Carrefour, Mega Image, Altex, De Silva Intermed SRL. Pe lângă acestea, vor mai participa la realizarea proiectului companiile de telefonie Romtelecom, Cosmote, Orange şi Vodafone, care au oferit numere gratuite pentru donaţii. În reţeaua de telefonie mobilă se vor putea face donaţii de 2 euro prin SMS, fără TVA, la numărul comun 877, iar prin Romtelecom se va putea apela un număr taxabil, cu 2 euro pe apel. Agenţia de publicitate LOWE se ocupă de campania de promovare a proiectului, TVR şi Radiodifuziunea Română sunt parteneri media, însă mai este nevoie de un transportator, care să preia alimentele colectate în magazine către depozit, apoi către nevoiaşii cărora le sunt destinate. Crucea Roşie aşteaptă în continuare implicarea cât mai multor sponsori pentru susţinerea acestei acţiuni umanitare. În magazinele care vor participa la acest proiect vor exista marcaje speciale pe rafturile cu alimente neperisabile şi locuri de colectare a donaţiilor. Distribuirea se va face pe baza anchetelor sociale ale tuturor filialelor organizaţiei Crucea Roşie şi ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

×
Subiecte în articol: observator