x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Promisiunile lui Blaga: 100 de lei pentru şcolari, 1.000 de lei salariul minim

Promisiunile lui Blaga: 100 de lei pentru şcolari, 1.000 de lei salariul minim

31 Aug 2013   •   19:05
Promisiunile lui Blaga: 100 de lei pentru şcolari, 1.000 de lei salariul minim
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Vasile Blaga a anunţat sâmbătă, la Şcoala de vară a TDL, priorităţile legislative ale partidului său în viitoarea sesiune parlamentară.

Blaga a spus că PDL susţine reducerea cotei unice la 12% şi a CAS cu cinci puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru capitalizare şi creşterea salariului minim la o mie de lei - informează Mediafax.

Potrivit declaraţiilor sale, un alt set de propuneri legislative ale PDL vizează domeniul învăţământului, pentru care democrat-liberalii au trei iniţiative legislative.

"Toată lumea se plânge de lipsa personalului mediu calificat de pe piaţa muncii. Nu au de unde lua mecanici auto, nu au de unde angaja. Diplome sunt, nu sunt, însă, acoperite în cunoştinţe. Nu sunt strungari, nu este personal calificat şi atunci multe întreprinderi au început ele să îşi pregătească oamenii", a arătat liderul PDL.
El a declarat că PDL are un proiect de lege prin care acestea să aibă posibilitatea de a-şi deduce din aceste cheltuieli cu şcolarizarea, "pentru că tot fac un bine statului".

El a adăugat că un alt proiect de act normativ se referă la timbrul educaţional.

"Noi propunem câte o sută de lei pentru fiecare copil până la clasa a IV-a, bani care să fie utilizaţi în scopul pregătirii copiilor după procesul de învăţământ şi asigurării securităţii în şcoală", a explicat Vasile Blaga.
Un al treilea proiect pe care democrat-liberalii îl pregătesc, a spus liderul PDL, propune asigurarea unei mase după şcoală, care să înlocuiască "cornul şi laptele".

Preşedintele PDL a precizat că aceste proiecte de lege sunt doar o parte dintre cele avute în vedere de democrat-liberali, urmând ca luni, la finalul reuniunii BPN cu grupurile parlamentare, să comunice şi restul deciziilor luate în privinţa iniţiativelor legislative.

×
Subiecte în articol: vasile blaga PDL